Gauranga Das

Tizenhét éves koromban került a kezembe az első jógakönyv, amit jó egy éves ászana- és pránájáma-gyakorlás követett. A jóga alapjaiban forgatta fel az életemet: addigi ateisztikus világszemléletemből hirtelen az Istenkeresés útjára léptem, és végül a Krisna-tudatnál kötöttem ki. Ez tulajdonképpen egy szellemi jóga-ösvény, a Bhakti, vagyis az odaadás jógája. A Krisna-hívők életmód-szabályai nagyon hasonlóak a jóga előírásaihoz, és napi két óra mantra-meditáció a fő lelki gyakorlatuk. 1990-ben lettem krisna-hívő szerzetes, majd lelkész, végül családos pap. Mindig is érdekelt, hogy miképpen lehetne enyhíteni az emberek szenvedését, és megtanítani őket a boldog, teljes életre. Ezért éveken keresztül tanultam és alkalmaztam a természetgyógyászatot, bioenergetikát, az ájurvédát, a védikus asztrológiát, és a vasztut (indiai feng shui).

A jóga azonban 2003 környékén ismét visszatért az életembe, mert a lelki fejlődés mellett szükségét éreztem annak is, hogy a testemet egészségesen tartsam. Így mintegy tíz éve része az életemnek a napi rendszeres ászana-gyakorlás, amit indiai látogatásaim során több mester vezetése alatt sajátítottam el. Eddigi oktatóim, a teljesség igénye nélkül: Kamal Singh, Ajay Kumar, Vinay Kumar, Dev Kapil, Shivan Kutty, V. Sheshadri, Manju Jois, Govinda Kai, Danny Paradise.

2007-ben elkezdtem oktatni mindazt, amit mestereimtől kaptam, és ami az évek tapasztalatai során kikristályosodott bennem. Először Agni-jóga órákat tartottam az Atma Centerben, melynek egyben alapítója is vagyok, majd elkezdtem a Hot Ashtanga oktatását, ami gyakorlásom lényegi részét is képezi. Elméleti tudásomat és gyakorlati tapasztalataimat mindenkivel szívesen megosztom az órákon, workshopokon, elvonulásokon, és a hotashtanga.com jógablogban. Hiszem, hogy a jóga rendszeres gyakorlása nem csak az egyén életében hozhat gyököeres változást, de az egész emberiség fejlődési iránya is alapjaiban változhat meg, ha minél többen megtapasztalják a jóga egészségre gyakorolt hatását és személyiségformáló erejét. Életemet annak szenteltem, hogy minél több emberhez eljuttassam ezt a felbecsülhetetlen értékű kincset.

Email: gaurangad@gmail.com

Tel.: +36 30 914 0839

Atmacenter jógaoktató

Képzések

  • 1999 – Természetgyógyászat szakvizsga, egészségügyi modul (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet)
  • 2000 – Bioenergetika szakvizsga (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet)
  • 2001-2005 – Teológia szak (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola)
  • 2003 – SJC Vedic Astrology Seminar (Delhi)
  • 2010 – Yoga Teacher Training Seminar (Dev Kapil)
  • 2011 – Aura Yoga Vinyasa Teacher Training
  • 2011 – Ashtanga Yoga Teacher Training (Manju Jois)
  • 2008-2012 – Vaisnava jógamester (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola)
  • 2013 – Ashtanga Yoga Teacher Training (Manju Jois)
  • 2014 – OKJ Sportoktató képzés

Socials

Leave a Reply

Your email address will not be published.