Gauranga Das

Gauranga Das vagyok, születési nevemen Szücs Gábor. 1971 január 9-én születtem Budapesten, de a gyermekkoromban több évet töltöttem Moszkvában is. Így kerültem a Madách Imre Gimnázium elvégzése után a moszkvai Lomonoszov Egyetem programozó matematika szakára. Tizenhét éves koromban került a kezembe az első jógakönyv, amit jó egy éves ászana- és pránájáma-gyakorlás követett. A jóga alapjaiban forgatta fel az életemet: addigi ateisztikus világszemléletemből hirtelen az Istenkeresés útjára léptem, és végül a Krisna-tudatnál kötöttem ki. Ez tulajdonképpen egy szellemi jóga-ösvény, a Bhakti, vagyis az odaadás jógája. A Krisna-hívők életmód-szabályai nagyon hasonlóak a jóga előírásaihoz, és napi két óra mantra-meditáció a fő lelki gyakorlatuk. 1990-ben. egyetemi tanulmányaimat megszakítva lettem Krisna-hívő szerzetes, majd lelkész, végül családos pap. Aktív korszakom a Krisna-tudatban 2011-ig tartott, azóta még nyitottabban és befogadóbban szemlélem a világ ősi spirituális hagyományait. Mindig is érdekelt, hogy miképpen lehetne enyhíteni az emberek szenvedését, és megtanítani őket a boldog, teljes életre. Ezért éveken keresztül tanultam és alkalmaztam a természetgyógyászatot, bioenergetikát, az ájurvédát, a védikus asztrológiát, és a vasztut (indiai feng shui).

A jóga azonban 2003 környékén ismét visszatért az életembe, mert a lelki fejlődés mellett szükségét éreztem annak is, hogy a testemet egészségesen tartsam. Így lassan tizenöt éve része az életemnek a napi rendszeres ászana-gyakorlás, amit indiai látogatásaim során több mester vezetése alatt sajátítottam el. Eddigi oktatóim, a teljesség igénye nélkül: Kamal Singh, Ajay Kumar, Vinay Kumar, Dev Kapil, Shivan Kutty, V. Sheshadri, Manju Jois, Govinda Kai, Danny Paradise.

2007-ben elkezdtem oktatni mindazt, amit mestereimtől kaptam, és ami az évek tapasztalatai során kikristályosodott bennem. Először Agni-jóga órákat tartottam az Atma Centerben, melynek egyben alapítója is vagyok, majd elkezdtem a Hot Ashtanga oktatását, ami gyakorlásom lényegi részét is képezi. Elméleti tudásomat és gyakorlati tapasztalataimat mindenkivel szívesen megosztom az órákon, workshopokon, elvonulásokon, és a hotashtanga.com jógablogban. Hiszem, hogy a jóga rendszeres gyakorlása nem csak az egyén életében hozhat gyököeres változást, de az egész emberiség fejlődési iránya is alapjaiban változhat meg, ha minél többen megtapasztalják a jóga egészségre gyakorolt hatását és személyiségformáló erejét. Életemet annak szenteltem, hogy minél több emberhez eljuttassam ezt a felbecsülhetetlen értékű kincset.

2017-ben ébredt fel érdeklődésem a hangterápia és a sámánizmus iránt. Azóta csoportos és egyéni terápiák során használom a tibeti hangtálakat, gongokat, a sámándobot és az egyéb spirituális, gyógyító hangszereket. Elvonulásainkon, a különböző fesztiválokon és stúdióinkban is sok hangterápiás, transzlégzéses, meditációs és sámán-gyakorlatokon alapuló programot is tartok a jóga-gyakorlás mellett. A sámánizmus hagyományával és gyakorlataival elméleti és gyakorlati szinten ismerkedem Majercsik János Oguz vezetésével, és a kapott tudást igyekszem a gyógyításban is alkalmazni. A csoportos foglalkozások és több napos elvonulások mellett az egyéni kezelésekre, konzultációkra, és magán jóga-tanítványaim képzésére is igyekszem minél többi időt fordítani.

Email: gaurangad@gmail.com

Tel.: +36 30 914 0839

Atmacenter jógaoktató

Képzések

 • 1999 – Természetgyógyászat szakvizsga, egészségügyi modul (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet)
 • 2000 – Bioenergetika szakvizsga (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet)
 • 2001-2005 – Teológia szak (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola)
 • 2003 – SJC Vedic Astrology Seminar (Delhi)
 • 2010 – Yoga Teacher Training Seminar (Dev Kapil)
 • 2011 – Aura Yoga Vinyasa Teacher Training
 • 2011 – Ashtanga Yoga Teacher Training (Manju Jois)
 • 2008-2012 – Vaisnava jógamester (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola)
 • 2013 – Ashtanga Yoga Teacher Training (Manju Jois)
 • 2014 – OKJ Sportoktató képzés
 • 2017 – Balla Hangterápia 1-2 szint
 • 2018-2020 – Ősok Útja Szellemi Iskola Majercsik János Oguzzal

Szolgáltatások

Tibeti hangtálas kezelés (90′)
A tibeti hangtálakkal végzett kezelés során a vendég hanyatt fekve helyezkedik el, a teste köré és a csakráira hangtálakat helyezünk. A hangtálak hangja és rezgése átjárja a test szöveteit, harmonizálja azok rezgését, és elősegíti a bennük felgyülemlett káros és zavaró rezgések, energiák, anyagok, gyulladások és fertőzések kivezetését. A hangtálas kezelés erőteljesen felerősíti az öngyógyító mechanizmusok működését, amellett, hogy oldja a stresszt, relaxálja az elmét. Ellenjavallatok: pacemaker, terhesség első 12 hete, heveny gyulladások, műtét utáni 6 hét, kemoterápia, láz, epekő, vesekő.
.
Sámándobos lélekutazás (90′)
A sámándobos utaztatás vagy révülés a sámánizmus ősi hagyományaira épül és az ősi szertartásokban használt hangszerek ritmusának tudattágító-tisztító hatására épül. A kezelés során sámáncsörgőt, gongot és sámándobot használunk, a kezelés előtt megbeszéljük a klienset foglalkoztató fizikai, pszichés és spirituális problémákat, hogy meghatározzuk az utazás irányát. A kezelés végeztével megbeszéljük az átélt élményeket (általában a kliens és a kezelő is erős transzélményeket él meg). Javallatok: tudatalatti blokkoldás, gyógyerő, előző és jelen életbeli, magzati traumák feldolgozása, útkeresés.
Egyéni transzlégzés terápia (90′)
A transzlégzés, sámánlégzés vagy holotróp légzés olyan hiperventillációs légzés, mely megnyitja a tudatunk határait, és segítségével betekinthetünk a tudatalattink legmélyére, felszínre hozhatjuk a negatív programokat, és feldolgozhatjuk a traumákat. A légzés erőteljes terápiás hatással rendelkezik fizikai és pszichés szinten, és a spiritualitásunk felé is megnyitja a kapuinkat. A sámándobos utaztatásnál erőteljesebb technika, de a kliens aktív részvétele szükséges hozzá. Ellenjavallatok: szív- és keringési problémák, terhesség, tüdőpanaszok, idegrendszeri és pszichiátriai panasz, epilepszia.
Magán jógaóra (90′)
A magán jógaóra során egy vagy két vendég számára tartok személyre szabott jgaórát., mely jógapózokból, légzőgyakorlatokból és levezető relaxációból áll. Olyanok számára javasolt, akik speciális egészségügyi probléma/állapot miatt nem tudnak részt venni a csoportos órákon, illetve egyéni igényekkel rendelkeznek, a kezdő szintről szeretnének elindulni, vagy éppen a haladó gyakorlatok elsajátításában kérnek segítséget, illetve egyéni időpontban szeretnének jógázni. Az órák hétköznap napközben zajlanak valamelyik jógastúdiónkban. A személyre szabott jógaórákon hatékonyan tudunk foglalkozni a vendég felmerülő igényeivel és egyéni fejlődési folyamataival. Ellenjavallata nincs.
Léleköntés (terápiás konzultáció) (90′)
Sok esetben egy-egy segítő, terápiás beszélgetés önmagában sokat segíthet a problémáink feltárásában, az útkeresésben, önmagunkba vetett hitünk visszaszerzésében. A beszélgetés témája az egészség, életmód, érzelmi problémák, kapcsolatok, életfeladatok, spirotiális fejlődés és még sok minden más is lehet. A terápiás beszélgetés nem azonos a sámángyógyászatból ismert “lélekvisszahívás” folyamatával, melyet szintén szoktak néha léleköntésnek nevezni, de segíthet visszaszerezni az erőnket, az önállóságunkat, és meghozni azokat a döntéseket, melyekhez egyedül nincs elég erőnk, vagy amelyekben nem vagyunk biztosak. A vendég különböző terápiás feladatokat is kaphat a beszélgetés során, melyek elősegítik belső folyamatai kibontakozását.
Ellentételezés: a 90 perces foglalkozások díja 6000 Ft, 2 személy esetében 10000 Ft. A tibeti hangtál kezelést és a terápiás beszélgetést, kivéve ha párkapcsolati terápiáról van szó, egyszerre csak egy személy tudja igénybe venni. A transzlégzés, sámándobos utazás és a magán jógaóra párosan is igénybe vehető.

Socials

Leave a Reply

Your email address will not be published.