Kezdő ashtanga vinyásza jóga tanfolyam – november 19-20, 26-27.

Kezdő ashtanga vinyásza jóga tanfolyam – november 19-20, 26-27.

Kezdő ashtanga vinyásza jóga tanfolyam

A kezdő Ashtanga vinyásza jóga egy tradicionális, de egyben dinamikus jóga-rendszer, melyet Sri K. Pattabhi Jois indiai jógamester alkotott meg.

A gyakorlás általában öt légzésig kitartott pózok sorozatából áll, melyeket a napüdvözlet elemeire épülő vinyászákkal (átvezető mozdulatokkal) kapcsolunk össze egy mozgó meditációvá. A helyenként komolyabb kihívást jelentő ászanák és vinyászák mellett központi szerephez jut a mély, tudatos légzés, hiszen minden egyes mozdulatot a légzéssel szinkronban kell végrehajtani. Az Ashtanga rendszerében hat, fokozatosan növekvő nehézségű ászana-sorozat szerepel, melyek közül az első sorozat helyes elsajátítása is több éves rendszeres gyakorlást igényelhet.

A kezdő Ashtanga vinyásza jóga tanfolyam négy, egyenként három órás foglalkozásból áll, melynek során a résztvevők az Ashtanga-jóga első sorozatának gyakorlását ismerik meg az alapoktól kiindulva. A sorozat neve jóga-csikitszá (jógaterápia), mivel a helyesen végrehajtott gyakorlatok segítenek megszabadulni a szöveteinkben felgyülemlett méreganyagoktól és az általuk okozott betegségektől. A tanfolyam tematikája: Napüdvözlet és álló gyakorlatok; előrehajlító és csípőnyitó pózok; hátrahajlítás; fordított pózok és befejező gyakorlatok; a lótuszülés helyes végrehajtása; a vinyászák gyakorlása, helyettesítő pózok és könnyített változatok a nehezebb pózokra; módosított gyakorlás különböző betegségek, sérülések esetében; a bandhák (energetikai zárak) jelentősége és gyakorlása; a dristi (tekintet fókuszálása gyakorlás közben); a helyes légzéstechnika (uddzsájí); az Ashtanga története és elméleti háttere; jógikus életmód; a kezdő és befejező mantrák jelentése és helyes kiejtése; Mysore gyakorlás és vezetett jógaóra ismertetése; további tippek a gyakorláshoz.

Következő időpont: november 19-20, 26-27. (szombat-vasárnap) 9-12 óráig. Helyszín: Atma Center Jógastúdió Buda. Oktató: Lehoczki András, az Atma Center jógaoktatója. Jelentkezés a lenti űrlapon, befizetés az Atma Center Jógastúdiókban. További információ: info@atmacenter.hu.

Figyelem, a helyek száma korlátozott, így ha betelt a létszám, már csak a következő tanfolyamra tudsz jelentkezni. Jelentkezz minél előbb! Részvételedet 5 000 Ft előleg befizetésével biztosíthatod. Teljes részvételi díj: 21 000 Ft (4×3 óra), melyet az első foglalkozáson, vagy előtte kérünk befizetni az Atma Center Jógastúdióban.

[contactformgenerator id=”21″]

Leave a Reply

Your email address will not be published.