Hétköznap: 09:00 - 20:00 Szombat: 09:00 - 18:00 Vasárnap: Zárva

Jóga masszázs

bogo_istvanAz Atma Centerben Bogó István thai masszőrrel. A thai jóga masszázs segíthet:
– hátfájás
– nyak, vállöv, lapocka panaszok
– végtag zsibbadás
– izületi mozgáskorlátozottság
– idegbecsípődés
– lumbágó
– izomfájdalmak esetén.

Bejelenkezés: +36 20 344 49 52
Árak: 60 perc 7 500 Ft, 90 perc 10 000 Ft

Bemutatkozás
2005 óta foglalkozom hivatásszerűen masszázskezelésekkel, ekkor végeztem mint gyógymasszőr. Egy jóbarátomnak hála 2006-ban Északi Stílusú Thai Masszázst keztem tanulni Németh Balázsnál, a Nuad Bo Rarn magyarországi gurujánál, amit 2007-ben egy haladó képzés követett. Itt már végleg eldőlt, hogy számomra ez a masszázs stílus a leginkább testhezálló, mind szellemiségében, mind mozgásanyagában. A következő mérföldkövet Kulcsár Gábor Osteoterapeuta képzése jelentette, ami egy teljesen új minőségre emelte a szakmai tudásomat. Ezt a minőséget igyekszem további ismeretekkel finomítani, mert hiszem, hogy a moszgásszervi problémák nagy része manuális kezelésekkel és mozgással jól orvosolhatók.

Alkalmazott módszerek

NUAD BO RARN – Északi Stílusú Thai Masszázs
nuad-bo-rarn2500 éves múltból gyökerező thai masszázsművészet ami az évszázadok folyamán beolvasztotta az indiai és kínai hagyományos orvoslás, valamint a jóga egyes elemeit, létrehozva egy önálló energetikai rendszerrel és fantasztikusan gazdag fogáskinccsel rendelkező masszázsstílust.
A gyakorlatban a mélyreható nyújtásokon, a véráramlás befolyásolásán, az alapos kimozgatásokon túl a terápiás kezelések sarokkövét a 10 sen-en azaz a thai medicinában használatos 10 energiavonalon végzett munka adja.
Mint minden ázsiai masszázskezelés a Nuad Bo Rarn is erős spirituális töltettel rendelkezik, tehát a kezelések középpontjában nem a fizikális test, hanem a meridiánokon áthaladó energia szabad áramlásának biztosítása áll. Mivel a keleti gyógyászat a megelőzésen alapul, a nuad bo rarn kiváló preventív masszázs lehet mindenki számára.

OSTEO-TERÁPIA – a modern csontkovácsolás
osteo-terapiaA stressz, az egyoldalú, szabott helyzetű munkavégzés, a mozgásszegény életmód, a helytelen légzés mind-mind generálhatják a kötőszöveti és izomfeszültségek, izületi blokkok kialakulását. A fájdalmon túl ez alacsonyabb energiaszintet okoz a testben és gyengébb teljesítményt a mindennapi életben.
Az osteo-terápia egy modern csontkovács rendszer, melynek feladata a vitális egyensúly visszaállítása, a mozgásrendszer működésének optimalizálásán keresztül. Az izületi mobilizációk, izomnyújtások, lágy kötőszöveti technikák és egyébb ingerkeltések alkalmazásával visszahatunk a szervezet egészének működési folyamataira. A kezelés célja, hogy egy biztonságos és hatékony terápia alkalmazásával visszaadjuk a fájdalommentes mindennapok jó közérzetét.
A kezelés az izmok, ízületek normális fizikai funkcióiban beállt – tehát még visszafordítható – mozgásbeszűkülések oldásával foglalkozik.

MYOFASCIÁLIS MASSZÁZS
miofascialis-masszazsA fascia (bőnye) az egész testet behálózó kötőszövetrendszer. Ez a legelterjedtebb szövettípus a testünkben. Az elmúlt évtizedekig csak mint sallangot, semleges járulékos részt láttak benne, de ez az elmélet mára tótágast állt és tudományos kutatások bizonyították biokémiai és biomechanikai fontosságát. A módszer hazánkban még kevésbé ismert, de remélhetőleg gyorsan és széles körben elterjed a testkezelők között.
A kezelés a testet behálózó főbb fascia vonalakra összpontosít. Ezek az erős kötőszövetes ‘szalagok’ végigfutnak a testen és feszültségük esetén tulajdonképpen elhúzzák, eltekerik azt, befolyásolva a tartást. Ezért lehet, hogy például a törzs csavarodott helyzete nem feltétlenül a gerinchez vagy a medencéhez köthető, hanem bizonyos vonalak feszültsége okozhatja. Ezek lazításával elérhető, hogy a testünk optimális pozícióba kerüljön a testszimmetria szempontjából. Ha vázrendszer egészséges, már a három alkalomból álló alapkezelés javítani tud a testtartáson és szabadabbá teszi a test mozgásfunkcióit.

KINESIO TAPING
kinesio-tapeA módszer egy rehabilitációs szalag-technika melyet arra fejlesztettek ki, hogy megkönnyítse a test természetes gyógyulási folyamatait, támogatást és stabilitást adva az izmoknak és izületeknek anélkül, hogy korlátozná azok mozgását.
A Tape elasztikus pamutból és orvosi akryll ragasztóból áll. Hatását minden esetben a felhelyezés technikája határozza meg. Sem fájdalomcsillapító sem gyulladáscsökkentő anyagot nem tartalmaz.
Mivel az izmok nem csak a vázredszer mozgatását biztosítják, hanem fontos szerepük van a nyirok és véráramlás továbbításában is, ezért a Kinesio Tape felragasztásával ödémás, gyulladt területeket is felszabadíthatunk az ott keletkezett feszültség alól. A szalag akár egy hétnél is tovább maradhat a bőrön, így napokon keresztül képes stimulálni a kezelt testrészt, csökkentve a fájdalmat, segítve a gyógyulást.

További információ: http://osteopont.wix.com/osteopont

Ha felkeltettem érdeklődésedet, legyen egymáshoz szerencsénk!

Üdvözlettel,
Bogó István