Szívjóga hangterápiával – október 01

joga-hangterapiaval-jogaworkshop-atmacetnerhu
Térkép betöltése...

Időpont
Date(s) - 01/10/2016
14:00 - 17:00

Helyszín
Atma Center

Kategóriák Nincs Kategóriák


Csakra-harmonizáló sorozatunkat folytatva most a szívcsakrától haladunk felfelé. Vinyásza stílusú gyakorlás során aktiváljuk a szív, torok, harmadik szem és korona csakrát, számíthattok hátrahajlításokra, mellkas és vállnyitásra, egyensúlyozó ászanákra és fordított pózokra. Mindezt Szabadi Andi kíséri majd élő zenével, így a hangok világába is tehetünk egy csodálatos utazást. A fizikai gyakorlást hangtálas relaxáció zárja majd.

A Hangterápiás Vinyasa Flow egy nagyon különleges alkalom, melyben a gyakorlást élő hangdrumos kíséret támogat, majd az egészet 30 p relaxáció és egyben hangutazás mélyíti el, tibeti hangtálak gyógyító erejével és egyéb egzotikus hangszerekkel.

A jógázás alatt nagy mértékben segít minket az élő zene és a légzés ereje, átlendít a nehezebb részeken. A lényeg a folyamatosság, áramlás, belső tánc, ünneplés – önmagunk ünneplése – EGYÜTT.

Hang Drum egy különleges új generációs ütős hangszer. Hangja nagyon meditatív és varázslatos, csodálatos kísérője egy jóga órának, segíti az elmélyülést és gyógyítást hordoz magában. A Hang-ot 2000-ben alkotta meg a svájci Felix Rohner és Sabina Schärer (PANArt Hangbau AG). Lényegében két öblös acéledény van speciális technológiával egymáshoz rögzítve, melynek az alsó részén kör alakú kivágást helyeztek el (Gu) basszus hangokat adva ezzel, a tetején hét vagy nyolc „Hang kört” helyeztek el a mélytől a magas hangokig.

A buddhista gyógyító, szerzetesek évszázadok óta használják a tibeti hangtálakat, és gondosan rögzítették a velük kapcsolatos tapasztalataikat. A hangokat egy átlagember a 15 és 20 kHz közötti hangtartományban érzékeli, ezek a speciális tálak nagyon gazdagok felhangokban a hallható és a nem hallható tartományban. Miután 3-4 ilyen felhanggal rendelkeznek, képesek „alpha”, „théta” és „delta” hullámokat előidézni az agyban. A 8-14 Hz-ig terjedő „alpha” hullámok egy mély meditációs állapotot idéznek elő, míg a 4-8 Hz-es „théta” hullámok közel azonosak a Földforgási sebességének (7,49 Hz), valamint a DNS-nek rezonanciafrekvenciájával. Ez azt jelenti, hogy amikor megközelítőleg együtt rezonálunk, vagyis összhangban vagyunk a Földdel, akkor kerülhetünk a már említett ősbizalmi, abszolút nyugalmi állapotba. A „delta” hullámok a fizikai és az energetikai megtisztulás után, az ún. „testnélküliség” állapotát idézhetik elő, és a test határainak megszűnésével megtapasztalhatjuk az univerzális egységet.

Időpont: 2016. október 1, 14:00, helyszín: Atma Center Pest (Üllői út 6.). Oktató: Herczeg Angelika és Szabadi Andrea. Részvételi díj elővételben 5 000 Ft (a helyszínen 6 000 Ft). Jelentkezési határidő: szeptember 20. Jelentkezés és befizetés: az Atma Center Pest és Buda recepcióin. További info: info@atmacenter.hu

Bookings

Foglalás zárva erre az eseményre.