HANGterápiás Vinyasa Flow utazás – március 04

Térkép betöltése...

Időpont
Date(s) - 04/03/2017
14:30 - 17:00

Helyszín
Atma Center

Kategóriák Nincs Kategóriák


Herczeg Angelika Vinyásza Flow stílusú workshopjai nagy sikert arattak a múlt évben is, és minden szintű gyakorló számára ajánlottak. Az alapos, dinamikus és minden testrészre kiterjedő ászana-és mozgáskompozíciót Szabadi Andi kíséri majd élő zenével, így a hangok világában is tehetünk egy csodálatos utazást. A fizikai gyakorlást hangtálas relaxáció zárja majd.

A Hangterápiás Vinyasa Flow egy nagyon különleges alkalom, melyben a gyakorlást élő hangdrumos kíséret támogatja, majd az egészet 30 perces relaxáció és egyben hangutazás mélyíti el, tibeti hangtálak gyógyító erejével és egyéb egzotikus hangszerekkel.

A jógázás alatt nagy mértékben segít minket az élő zene és a légzés ereje, átlendít a nehezebb részeken. A lényeg a folyamatosság, áramlás, belső tánc, ünneplés – önmagunk ünneplése – EGYÜTT.

A Hangterápiás Relaxáció egy olyan hangutazás, ahol fekvő helyzetben, vagy meditációs ülésben (szabadon választott) különböző hangszerek, hangterápiás és hangkeltő eszközök szólalnak meg. Ilyen például a handpan, tibeti hangtálak, gong, óceándob, tingsha, kalimba, koshi, stb. A hangszerek sokszínűségével különböző hangulatokon és tudatállapotokon mehetünk keresztül, amit akár változatos képi világ is kísér.
A handpan egy különleges új generációs, speciális fém ötvözetből készült ütős hangszer. Hangja nagyon meditatív és varázslatos, csodálatos kísérője egy jóga órának, segíti az elmélyülést és gyógyítást hordoz magában. A Hang-ot 2000-ben alkotta meg egy svájci házaspár. Lényegében két öblös acéledény van speciális technológiával egymáshoz rögzítve, melynek az alsó részén kör alakú kivágást helyeztek el (Gu) basszus hangokat adva ezzel, a tetején hét vagy nyolc „Hang kört” helyeztek el a mélytől a magas hangokig. Hangja annyira kellemes és varázslatos, hogy azonnali ellazulást eredményez.

A tibeti hangtálak többdimenziós hangzással rendelkeznek, gyógyító erejüket a speciális fémötvözet rezgésének köszönhetik. Bizonyos durva energiákat, amelyeket a gondolat által teremtett negatív tudattartalmak (félelem, harag, düh, gyűlölet, gőg, hazugság stb.) keltenek, nehezen tudunk feldolgozni tudati szinten, így anyaggá sűrűsödnek a testben különböző formákban. A hangtálak a testben és a csakrákban keletkezett feszültségeket oldják fel, ennek eredményeként hasznosak bármilyen izomfeszültség, különösen a hátfájás vagy a derékfájás kezelésére, a stressz oldására, és így az álmatlanság elűzésére, a koncentráció javítására, az elengedés megkönnyítésére. Javítják az emésztést, szabályozzák a vérkeringést, mélyebbé és egyenletesebbé teszik a légzést, beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A hangtálaknak megvan az a tulajdonsága, hogy rezgései egészen mélyre hatoljanak és sejtszinten tisztítsanak, pucoljanak át minket. Sok blokk, gátlás, berögződés, ami tudatilag hozzáférhetetlen, így elérhetővé válik. A relaxáló hangutazással tisztulást hívunk elő, miközben hallhatunk kifejezetten disszonáns hangokat, amik ellenérzést keltenek, így feljöhetnek érzelmek, emlékek, különféle testérzetek, amiket épp úgy, ahogy felbukkantak a semmiből, próbáljuk tovább engedni. Utána kiadós folyadék bevitel és pihenés segíti a tisztulási folyamatot.

Belépő: 4990 Ft (elővételben, február 25-ig), 5990 Ft (helyszínen fizetve). Jelentkezés és befizetés az Atma Pest és Buda jógastúdiókban, február 25-ig.