Bevezetés az Ashtanga Mysore jóga gyakorlásba

ashtanga-mysore-gyakorlas-abdulwahab-nadia-atmacenterhu
Térkép betöltése...

Időpont
Date(s) - 08/11/2017 - 27/12/2017
07:00 - 08:30

Helyszín
Atma Center Buda

Kategóriák Nincs Kategóriák


Szeretnéd megismerni és kipróbálni az Ashtanga-jógát úgy, ahogyan szülővárosában, Mysore-ban oktatják? Kezdd a nulláról, és két hónap alatt válj ashtangivá! A tanfolyam 8 alkalmas reggeli astanga jóga gyakorlás, mely amellett, hogy intenzíven átmozgat, megalapozott tudást ad az akár otthoni, akár a mysore órákon való biztonságos, önálló gyakorláshoz.

Az astanga jóga ma is gyakorolt formája T. Krishnamacharya egyik tanítványának, Sri K. Pattabhi Jois-nak köszönhetően vált ismertté az egész világon. A hatha jógának e speciális irányzata, több kötött gyakorlatsorból áll, melyek kitartó, rendszeres gyakorlása helyreállítja a fizikai test egészségét, egyensúlyát, tisztítja, méregteleníti a testet és az idegrendszert.
A gyakorlás főbb princípiumai a speciális, mély légzéssel összehangolt mozgás (vinyásza) az energetikai zárak (bandha) és a fókuszpontok (dristi). Mindezek együttes használata az ászanák kötött sorrendjének gyakorlása során beindítják a test tisztulási folyamatait és segítenek lecsendesíteni az elmét. Dinamikus, erőteljes, ugyanakkor lágy gyakorlás is, egyfajta mozgásos meditáció, életkortól, fizikai képességektől függetlenül bárki számára gyakorolható.

Az astanga jógát tradicionálisan mysore stílusban oktatják, ami bár csoportban zalik, mégis a leginkább személyre szabott módja a fejlődésnek. Az oktató verbálisan és érintéssel egyaránt igazít és informál, minden egyes gyakorlót a saját ütemében, biztonsággal vezetve végig a gyakorláson.

Időpontok: 8 egymást követő szerda (november 8. – december 27.) 7.00-8:30-ig. Helyszín: Atma Buda jógastúdió, Margit krt 64/b, 2. em. 10. A tanfolyam oktatója Abdulwahab Nadia. Részvételi díj: 18 000 Ft

Jelentkezési határidő: szeptember 10. Jelentkezés és befizetés az Atma Center Pest és Buda jógastúdiók recepcióin. A tanfolyam résztvevőinek lehetőségük nyílik a hét többi napján is gyakorolni Nadia vezetése alatt, és első Mysore jógabérletüket 50% kedvezmánnyel vásárolhatják meg. Aa Ashtanga Mysore jógabérlet 30 napig érvényes, és Nadia mysore jógaóráin használható fel (kedd-szerda-csütörtök-péntek 8:30-11-ig). Az Ashtanga Mysore bérlet eredeti ára: 14 900 Ft.