Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Siva-rátri jóga-workshop + ünnepi szertartás

február 22. 14:00 - 19:00
4500HUF

Ismét elérkezett a Siva-ratri, vagyis Siva szent éjszakája, ami remek időszak arra, hogy elmélyüljünk Siva hangulatában és transzcendens energiáiban. A workshopon felajánlunk Neki egy ászana-gyakorlást, hangutazást és egy szép szertartást fogunk bemutatni az Úr Sivának Deepak Anthwal és Kotroczó Anikó (Sarasvati Alapítvány) vezetésével. Ha teheted, vegyél részt az egész programon, így válik teljessé a felajánlásod, és az áldás, amiben az Úr Siva részesít.

14-15:30 Siva-namaszkára és ászana-gyakorlás

Lesznek dinamikus részek, és kihívást jelentő, statikus kitartások is. A pózok nem lesznek technikailag nehezek, de össze kell szednünk az akaraterőnket, hogy bemutassuk odaadásunkat az Úr Siva iránt.

15:30-17:00 Hangutazás, hangfürdő relaxáció, kapcsolódás az Úr Siva és Sakti energiájához.

Ismét teszünk egy relaxációs utazást a hangok birodalmában, a mély, földelő hangoktól kiindulva egészen a magas, csilingelő hangokig. A sötétségből indulunk ki, és magunk mögött hagyva azt, felemeljük tudatunkat az önvaló ragyogásáig. Gongok, hangtálak, chime-ok, sámándob, didgeridoo, doromb, ocarina, óceándob, kalimba, koshi, csengők és tingshák hangjaira fogjuk elérni a teljes ellazulás állapotát.

17:00 Átöltözés és felkészülés a Siva-pujához.
17:15-19:00 Siva-puja (imádati szertartás Nataraja szobrának), Rudrabhisek (a Siva-lingam fürdetése), Nataraja-aarti (az öt elem felajálása Sivának).

A szertartást Deepak Anthwal és Kotroczó Anikó (Sarasvati Alapítvány) fogják végezni, eredeti indiai szertartásrend szerint. A szertartáshoz átöltözhetsz az ünnepi ruhádba, hozhatsz virágokat, virágszirmot, amit majd fel fogunk ajánlani, illetve gyümölcsöket, magokat, vegetáriánus finomságokat, amiket szintén fel fogunk ajánlani az Úr Sivának és a végén közöse fogyasztjuk majd el a megszentelt ételeket. A szertartás alatt Siva-kirtanát fogunk énekelni ősi szanszkrit mantrákkal, ami a szeretet felajánlása, ima és egyben meditáció is. Hozd magaddal kedvenc hangszeredet, de a helyszínen is választhatsz csörgőt, amivel részt veszel a zenében.

A 17 és 19 óra között zajló szertartás nyitott azok számára is, akik nem tudnak részt venni a teljes workshopon, a részvétel adomány-alapú. Az általatok felajánlott adományokat az áldozópap fogja kapni, der maga a felajánlás az Úr Siva felé történik, és áldásos cselekedet.

A workshopot és a hangfürdőt vezeti: Gauranga Das. A Siva-puja szertartást vezeti: Deepak Anthwal és Kotroczó Anikó.

Jelentkezés és befizetés az Atma Pest és Buda recepcióin, vagy az alábbi űrlapon. Jelentkezési határidő: február 15. Maximális létszám: 30 fő (workshop és hangfürdő), 50 fő (Siva-puja). Csak a jelentkezési díj befizetése vagy átutalása után tudjuk véglegesíteni a jelentkezésedet, a befizetett összeget legfeljebb február 15 előtti lemondás esetén áll módunkban visszatéríteni. Csak a workshopra kell előre regisztrálni!

JELENTKEZÉS 

Részletek

Dátum: február 22.
Időpont: 14:00 - 19:00
Összeg: 4500HUF

Helyszín

Venue Name: Atma Center
Address: Üllői út 6.
Budapest, 1085 Magyarország

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Atma Center
Telefon: +36309513107
E-mail:
Honlap: atmacenter.hu