Események betöltése
 • Ez az esemény elmúlt.

Napforduló Transzutazás

2018-09-23 17:00 - 19:00
4500HUF

Az őszi napforduló, illetve napéjegyenlőség napjának kedvező energiáit egy transzutazás szertartással fogjuk kihasználni és megünnepelni. A transztánc, transzlégzés és transzmeditáció ősi módszerek, melyeik szinte minden törzsi kultúrában használatban voltak. A szertartás élő zenére, spirituális hangszerek kíséretében fog zajlani, és Siva Nataraja is jelen lesz bombabiztos helyszínünkön, a Sudevi Jógastúdióban, ahol többen is férnek el, mint az Atma Center nagytermében, és nem zavarja a szomszédokat a dobolás sem. A napforduló transzutazás programja a következő lesz:

 • 16:30 – Kapunyitás és regisztráció
 • 17:00 – Transzutazás transztánccal
 • 17:30 – Transzutazás transzlégzéssel
 • 18:00 – Transzutazás ősi mantrákkal
 • 18:30-19:00 Befejezés, szabad beszélgetés, élmények megosztása

A transzutazás alapját a transzlégzés vagy sámánlégzés technikája fogja adni, melynek hatására könnyedén kerülhetünk megváltozott tudatállapotba, és elősegíthetjük a tudatalattinkban rejtőzködő traumák és blokkok oldását, mely után az elménk nyitottabbá válik a spirituális élményekre és az önmegismerésre. A transzlégzést már az első, fél órás álló blokkban is elkezdjük, és közben mindenki a saját jógamatracán mozoghat behunyt szemmel, ahogy a transzállapota diktálja. A tánc és a ritmikus zene megsokszorozza a transzállapot hatását, ugyanakkor segít abban, hogy elkerüljük az izomgörcsöket és a kellemetlen testi tüneteket, melyek a fekvő transzésgzésnél gyakran jelenkeznek.

A transzutazás második részében fekve fogjuk folytatni a transzlégzést a zene hangjai által kísérve, és így a tudatalattink még mélyebb tartományait érhetjük el. A harmadik részben már ülő helyzetben folytatjuk a meditációt, buddhista és szanszkrit mantrákat énekelve együtt. A mantrák nagyon rövidek és egyszerűek lesznek, hallás után is megjegyezhetőek. Így akár az egész folyamat alatt becsukva tarthatjuk a szemeinket, hogy még zavartalanabbul tudjunk befelé koncentrálni. A meditációs résznél lehet ülni, állni vagy feküdni is, és visszatérhetünk a normális légzésre, itt a transzcendens hangok képzésén van a hangsúly.

A transzlégzés végzése ellenjavallott a következő esetekben: várandósság, szív- és keringési problémák (pl. korábbi infarktus vagy agyvérzés, magas vérnyomás), szem-, tüdő- vagy idegrendszeri panaszok, epilepszia, drog- és alkoholfüggőség, terhesség, tetániás görcs hajlam, diagnosztizált, vagy vélt pszichiátriai problémák – pánik, fóbia, depresszió, skizofrénia, pszichózis, téveszmék, stb. Ha ilyenekkel rendelkezel, és mégis szeretnél részt venni az eseményen, akkor előtte feltétlenül konzultálj Gauranga Dassal.

A szertartást Gauranga Das fogja vezetni, több vendégzenész közreműködésével. Az élő zenét teremtik:

 • Major Bettina – handpan, cajon, gong, koshi
 • Balázs Gergő – loop-hegedű
 • Varga Zsolti – handpan, dzsembe, darabuka
 • Fonyódi Ádám – didgeridoo
 • Kőrösi Gábor – gitár, dzsembe, cajon
 • Gauranga Das – sámándob, doromb, csörgő, chime, óceándob, koshi, kalimba, tingsha

Előkészületek: Lehetőleg ne fogyassz szilárd táplálékot aznap, vagy csak egy könnyű reggelit. Hozz magaddal egy üveg vizet, papírzsebkendőt, jógamatracot vagy polifoamot és takarót. Matracot korlátozott számban tudunk biztosítani. Kényelmes, mozgáshoz megfelelő ruházat viselése ajánlott, vastag zoknit is érdemes felvenni, hogy az esetleges lábfázás ne vonja el a figyelmünket.

Időpont: szeptember 23 vasárnap, 17-19 óráig, helyszín: Bijó Rednezvényközpont Buddhapest Jógaterme, 1135 Budapest, Róbert Károly krt. 96-100. Részvételi díj: 4500 Ft elővételben, 5500 Ft a helyszínen, amennyiben maradnak még helyek. Létszámkorlát: 35 fő.
Jelentkezési határidő: szeptember 15. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség.
Jelentkezés és befizetés: atmacenter.hu honlapon előre utalással, vagy az Atma Pest vagy Buda jógastúdióban személyesen. Az eseményre helyedet a részvételi díj befizetésével tudod biztosítni, helyszíni fizetésre csak akkor van lehetőség, ha vannak még szabad helyek. A létszámkolrát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni!

JELENTKEZÉS 

Részletek

Dátum: 2018-09-23
Időpont: 17:00 - 19:00
Összeg: 4500HUF

Helyszín

Venue Name: Bijó Rednezvényközpont
Address: Róbert Károly krt. 96-100.
Budapest, Budapest 1135 Madagaszkár

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Gauranga Das
Telefon: +36309140839
E-mail: