Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Napforduló Transzutazás Live Jam

2019-12-21 10:00 - 13:00
4500HUF

December 21-én, a téli napfordulón ünnepelték őseink a Fény eljövetelét, a Nap újjászületését. Ez a lelkünk számára is a megtisztulás, az újjászületés, az új év köszöntésére való felkészülés legkedvezőbb időszaka, melyet egy transzlégzés szertartással méltóképpen megünnepelhetünk. A szertartást Gauranga Das fogja vezetni. A transztánc, transzlégzés és transzmeditáció ősi módszerek, melyek szinte minden törzsi kultúrában használatban voltak. A szertartás élő jam zenére, spirituális hangszerek kíséretében fog zajlani. A helyszín a Bijó Rendezvényközpont Spirit terme (1135 Budapest, Róbert Károly Körút 96-100). A Napforduló Transzutazás programja a következő lesz:

10:00 – Kapunyitás és regisztráció
10:20 – a transzlégzés technika ismertetése, gyakorlása
10:30 – Transzlégzés transztánccal
11:10 – Transzutazás transzlégzéssel fekve
11:40 – Transzutazás ősi mantrákkal
12:10-12:30 Levezető relaxáció, szabad beszélgetés, élmények megosztása

Az élő zenét varázsolják:

Apáthy Soma – fuvolák, fúvós hangszerek
Gauranga Das – sámándob, óceándob, csörgők, doromb, fujara, csangettyűk
Farkas Dávid – dzsembe
Fekete Tamás Tanaka – dorombok, csörgők
Sevecsek Béla – handpan, didgeridoo, furulyák, dzsembe, ütősök
Varga Zsolti – dzsembe, darabuka, handpan, ütősök

A transzutazás alapját a transzlégzés vagy sámánlégzés technikája fogja adni, melynek hatására könnyedén kerülhetünk megváltozott tudatállapotba, és elősegíthetjük a tudatalattinkban rejtőzködő traumák és blokkok oldását, mely után az elménk nyitottabbá válik a spirituális élményekre és az önmegismerésre. A transzlégzést már az első, fél órás álló blokkban is elkezdjük, és közben mindenki a saját jógamatracán mozoghat behunyt szemmel, ahogy a transzállapota diktálja. A tánc és a ritmikus zene megsokszorozza a transzállapot hatását, ugyanakkor segít abban, hogy elkerüljük az izomgörcsöket és a kellemetlen testi tüneteket, melyek a fekvő transzlégzésnél gyakran jelenkeznek.

A transzutazás második részében fekve fogjuk folytatni a transzlégzést a zene hangjai által kísérve, és így a tudatalattink még mélyebb tartományait érhetjük el. A harmadik részben szanszkrit és buddhista mantrák, sámándalok fognak megszólalni a transzfolyamatot kísérve. A gyakorlatol pihentető relaxációval zárjuk.

A transzlégzés végzése ellenjavallott a következő esetekben: Várandósság, szív- és keringési problémák (pl. korábbi infarktus vagy agyvérzés, magas vérnyomás), szem-, tüdő- vagy idegrendszeri panaszok, epilepszia, drog- és alkoholfüggőség, terhesség, tetániás görcs hajlam, diagnosztizált, vagy vélt pszichiátriai problémák – pánik, fóbia, depresszió, skizofrénia, pszichózis, téveszmék, borderline szindróma, bipoláris személyiségzavar stb.

Ha ilyenekkel rendelkezel, és mégis szeretnél részt venni az eseményen, akkor előtte feltétlenül konzultálj Gauranga Dassal.

Előkészületek: Lehetőleg ne fogyassz szilárd táplálékot aznap, vagy csak egy könnyű reggelit. Hozz magaddal egy üveg vizet, papírzsebkendőt, jógamatracot vagy polifoamot és takarót. Ajakápolót is hozhatsz a száj kiszáradása ellen. Matracot korlátozott számban tudunk biztosítani. Kényelmes, mozgáshoz megfelelő ruházat viselése ajánlott, vastag zoknit is érdemes felvenni, hogy az esetleges lábfázás ne vonja el a figyelmünket. A teremben cipő nélkül leszünk.

Jelentkezési határidő: december 10. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. Részvételi díj: 4500 Ft december 10-ig, utána 5500 Ft
Jelentkezés és befizetés: az Atma Center jógastúdióban személyesen, vagy az alábbi űrlapon. Létszámkorlát: 50 fő. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni!

JELENTKEZÉS 

Részletek

Dátum: 2019-12-21
Időpont: 10:00 - 13:00
Összeg: 4500HUF

Helyszín

Venue Name: Bijó Rednezvényközpont
Address: Róbert Károly krt. 96-100.
Budapest, Budapest 1135 Madagaszkár

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Gauranga Das
Telefon: +36309140839
E-mail: