Események betöltése

Napforduló Transzutazás Live Jam

március 20. 18:00 - 21:00
4500HUF

Március 21-én a tavaszi napéjegyenlőséget ünnepeljük. A télen újjászületett fény egyensúlyba kerül a sötétséggel, az élet már teljesen felébredt, a termékenység, az álmaink formába öntésének időszakát és energiáit éljük meg a tavaszi napfordulón. A tavaszi fordulópont termékeny és teremtő energiáit egy transzutazás szertartással fogjuk kihasználni és megünnepelni. A szertartást Gauranga Das foga vezetni. A transztánc, transzlégzés és transzmeditáció ősi módszerek, melyek szinte minden törzsi kultúrában használatban voltak. A szertartás élő zenére, spirituális hangszerek kíséretében fog zajlani, és Siva Nataraja is jelen lesz. A helyszín a Bijó Rendezvényközpont Spirit terme. A Napforduló Transzutazás programja a következő lesz:

18:00 – Kapunyitás és regisztráció
18:20 – Transzlégzés technika ismertetése, gyakorlása
18:40 – Transzlégzés transztánccal
19:10 – Transzutazás transzlégzéssel fekve
19:40 – Transzutazás ősi mantrákkal
20:15-21:00 Befejezés, szabad beszélgetés, élmények megosztása

Zenész csapat:

Apáthy Soma – fúvós hangszerek
Csete Attila – szintetizátor, elektronikus effektek, bansurik
Farkas Dávid – dzsembe, ritmushangszerek
Gauranga Das: sámándob, csörgők, óceándob, doromb, didgeridoo, ének
Varga Zsolti – dzsembe, darabuka, handpanek, ütős hangszerek
Vértes Marcell – ütőhangszerek, trombita, didgeridoo

A transzutazás alapját a transzlégzés vagy sámánlégzés technikája fogja adni, melynek hatására könnyedén kerülhetünk megváltozott tudatállapotba, és elősegíthetjük a tudatalattinkban rejtőzködő traumák és blokkok oldását, mely után az elménk nyitottabbá válik a spirituális élményekre és az önmegismerésre. A transzlégzést már az első, fél órás álló blokkban is elkezdjük, és közben mindenki a saját jógamatracán mozoghat behunyt szemmel, ahogy a transzállapota diktálja. A tánc és a ritmikus zene megsokszorozza a transzállapot hatását, ugyanakkor segít abban, hogy elkerüljük az izomgörcsöket és a kellemetlen testi tüneteket, melyek a fekvő transzlégzésnél gyakran jelenkeznek.

A transzutazás második részében fekve fogjuk folytatni a transzlégzést a zene hangjai által kísérve, és így a tudatalattink még mélyebb tartományait érhetjük el. A harmadik részben már ülő helyzetben folytatjuk a meditációt, szanszkrit mantrákat énekelve együtt. A mantrák rövidek és egyszerűek lesznek, hallás után is megjegyezhetőek. Így akár az egész folyamat alatt becsukva tarthatjuk a szemeinket, hogy még zavartalanabbul tudjunk befelé koncentrálni. A meditációs résznél lehet ülni, állni vagy feküdni is, és visszatérhetünk a normális légzésre, itt a transzcendens hangok képzésén van a hangsúly.

A transzlégzés végzése ellenjavallott a következő esetekben:

Várandósság, szív- és keringési problémák (pl. korábbi infarktus vagy agyvérzés, magas vérnyomás), szem-, tüdő- vagy idegrendszeri panaszok, epilepszia, drog- és alkoholfüggőség, terhesség, tetániás görcs hajlam, diagnosztizált, vagy vélt pszichiátriai problémák – pánik, fóbia, depresszió, skizofrénia, pszichózis, téveszmék, borderline szindróma, bipoláris személyiségzavar stb.

Ha ilyenekkel rendelkezel, és mégis szeretnél részt venni az eseményen, akkor előtte feltétlenül konzultálj Gauranga Dassal.

Előkészületek: Lehetőleg ne fogyassz szilárd táplálékot aznap, vagy csak egy könnyű reggelit. Hozz magaddal egy üveg vizet, papírzsebkendőt, jógamatracot vagy polifoamot és takarót. Ajakápolót is hozhatsz a száj kiszáradása ellen. Matracot korlátozott számban tudunk biztosítani. Kényelmes, mozgáshoz megfelelő ruházat viselése ajánlott, vastag zoknit is érdemes felvenni, hogy az esetleges lábfázás ne vonja el a figyelmünket. A teremben cipő nélkül leszünk.

Részvételi díj: 4500 Ft február 29-ig, utána 5500 Ft. Létszámkorlát: 50 fő. Jelentkezési határidő: március 10. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. Jelentkezés és befizetés: az Atma Pest vagy Buda jógastúdióban személyesen, vagy az alábbi űrlappn. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni!

JELENTKEZÉS 

Részletek

Dátum: március 20.
Időpont: 18:00 - 21:00
Összeg: 4500HUF

Helyszín

Venue Name: Bijó Rednezvényközpont
Address: Róbert Károly krt. 96-100.
Budapest, Budapest 1135 Madagaszkár

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Atma Center
Telefon: +36309513107
E-mail:
Honlap: atmacenter.hu