Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Napforduló Transzutazás Live Jam

2019-09-22 15:00 - 18:00
5500HUF

Szeptember 23-án érkezik az őszi napéjegyenlőség. A nyár tomboló ereje lassan egynesúlyba kerül, és számot vethetünk önmagunkkal, a külső erőfeswzytések helyét lassan felválthatja a belső munka, az elengedés, a kapcsolódás az ősökhöz. Az őszi napéjegyenlőség energiáit egy transzutazás szertartással fogjuk kihasználni és megünnepelni. A szertartást Gauranga Das foga vezetni. A transztánc, transzlégzés és transzmeditáció ősi módszerek, melyek szinte minden törzsi kultúrában használatban voltak. A szertartás élő zenére, spirituális hangszerek kíséretében fog zajlani, és Siva Nataraja is jelen lesz. A helyszín a Spirit Színház nagyterme (Árpád Fejedelem útja 3-4). A Napforduló Transzutazás programja a következő lesz:

  • 15:00 – Kapunyitás és regisztráció
  • 15:20 – a transzlégzés technika ismertetése, gyakorlása
  • 15:30 – Transzlégzés transztánccal
  • 16:10 – Transzutazás transzlégzéssel fekve
  • 16:45 – Transzutazás ősi mantrákkal
  • 17:15-18:00 Levezető relaxáció, szabad beszélgetés, élmények megosztása

A résztvevő zenészek névsorát hamarosan közöljük.

A transzutazás alapját a transzlégzés vagy sámánlégzés technikája fogja adni, melynek hatására könnyedén kerülhetünk megváltozott tudatállapotba, és elősegíthetjük a tudatalattinkban rejtőzködő traumák és blokkok oldását, mely után az elménk nyitottabbá válik a spirituális élményekre és az önmegismerésre. A transzlégzést már az első, fél órás álló blokkban is elkezdjük, és közben mindenki a saját jógamatracán mozoghat behunyt szemmel, ahogy a transzállapota diktálja. A tánc és a ritmikus zene megsokszorozza a transzállapot hatását, ugyanakkor segít abban, hogy elkerüljük az izomgörcsöket és a kellemetlen testi tüneteket, melyek a fekvő transzlégzésnél gyakran jelenkeznek.

A transzutazás második részében fekve fogjuk folytatni a transzlégzést a zene hangjai által kísérve, és így a tudatalattink még mélyebb tartományait érhetjük el. A harmadik részben már ülő helyzetben folytatjuk a meditációt, szanszkrit mantrákat énekelve együtt. A mantrák rövidek és egyszerűek lesznek, hallás után is megjegyezhetőek. Így akár az egész folyamat alatt becsukva tarthatjuk a szemeinket, hogy még zavartalanabbul tudjunk befelé koncentrálni. A meditációs résznél lehet ülni, állni vagy feküdni is, és visszatérhetünk a normális légzésre, itt a transzcendens hangok képzésén van a hangsúly.

A transzlégzés végzése ellenjavallott a következő esetekben:

Várandósság, szív- és keringési problémák (pl. korábbi infarktus vagy agyvérzés, magas vérnyomás), szem-, tüdő- vagy idegrendszeri panaszok, epilepszia, drog- és alkoholfüggőség, terhesség, tetániás görcs hajlam, diagnosztizált, vagy vélt pszichiátriai problémák – pánik, fóbia, depresszió, skizofrénia, pszichózis, téveszmék, borderline szindróma, bipoláris személyiségzavar stb.

Ha ilyenekkel rendelkezel, és mégis szeretnél részt venni az eseményen, akkor előtte feltétlenül konzultálj Gauranga Dassal.

Előkészületek: Lehetőleg ne fogyassz szilárd táplálékot aznap, vagy csak egy könnyű reggelit. Hozz magaddal egy üveg vizet, papírzsebkendőt, jógamatracot vagy polifoamot és takarót. Ajakápolót is hozhatsz a száj kiszáradása ellen. Matracot korlátozott számban tudunk biztosítani. Kényelmes, mozgáshoz megfelelő ruházat viselése ajánlott, vastag zoknit is érdemes felvenni, hogy az esetleges lábfázás ne vonja el a figyelmünket. A teremben cipő nélkül leszünk.

Jelentkezési határidő: szeptember 10. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. Részvételi díj: 4500 Ft szeptember 10-ig, utána 5500 Ft.  Létszámkorlát: 40 fő.  létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni! Jelentkezés és befizetés: az Atma Pest vagy Buda jógastúdióban személyesen, vagy az alábbi űrlapon.

JELENTKEZÉS 

Részletek

Dátum: 2019-09-22
Időpont: 15:00 - 18:00
Összeg: 5500HUF

Helyszín

Venue Name: Spirit Színház
Address: Árpád Fejedelem útja 3-4
Budapest, 1023 Magyarország

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Atma Center
Telefon: +36309513107
E-mail:
Honlap: atmacenter.hu