Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Napforduló Transzutazás Live Jam

2019-03-21 17:30 - 20:30
5500HUF

Március 21-én a tavaszi napéjegyenlőséget ünnepeljük. A télen újjászületett fény egyensúlyba kerül a sötétséggel, az élet már teljesen felébredt, a termékenység, az álmaink formába öntésének időszakát és energiáit éljük meg a tavaszi napfordulón. A tavaszi fordulópont termékeny és teremtő energiáit egy transzutazás szertartással fogjuk kihasználni és megünnepelni. A transztánc, transzlégzés és transzmeditáció ősi módszerek, melyek szinte minden törzsi kultúrában használatban voltak. A szertartás élő zenére, spirituális hangszerek kíséretében fog zajlani, és Siva Nataraja is jelen lesz. A helyszín a Bijó Rendezvényközpont Spirit terme. A Napforduló Transzutazás programja a következő lesz:

  • 17:30 – Kapunyitás és regisztráció
  • 18:00 – Transzlégzés transztánccal
  • 18:30 – Transzutazás transzlégzéssel fekve
  • 19:00 – Transzutazás ősi mantrákkal
  • 19:30-20:30 Befejezés, szabad beszélgetés, élmények megosztása

A transzutazás alapját a transzlégzés vagy sámánlégzés technikája fogja adni, melynek hatására könnyedén kerülhetünk megváltozott tudatállapotba, és elősegíthetjük a tudatalattinkban rejtőzködő traumák és blokkok oldását, mely után az elménk nyitottabbá válik a spirituális élményekre és az önmegismerésre. A transzlégzést már az első, fél órás álló blokkban is elkezdjük, és közben mindenki a saját jógamatracán mozoghat behunyt szemmel, ahogy a transzállapota diktálja. A tánc és a ritmikus zene megsokszorozza a transzállapot hatását, ugyanakkor segít abban, hogy elkerüljük az izomgörcsöket és a kellemetlen testi tüneteket, melyek a fekvő transzésgzésnél gyakran jelenkeznek.

A transzutazás második részében fekve fogjuk folytatni a transzlégzést a zene hangjai által kísérve, és így a tudatalattink még mélyebb tartományait érhetjük el. A harmadik részben már ülő helyzetben folytatjuk a meditációt, szanszkrit mantrákat énekelve együtt. A mantrák rövidek és egyszerűek lesznek, hallás után is megjegyezhetőek. Így akár az egész folyamat alatt becsukva tarthatjuk a szemeinket, hogy még zavartalanabbul tudjunk befelé koncentrálni. A meditációs résznél lehet ülni, állni vagy feküdni is, és visszatérhetünk a normális légzésre, itt a transzcendens hangok képzésén van a hangsúly.

A transzlégzés végzése ellenjavallott a következő esetekben: Várandósság, szív- és keringési problémák (pl. korábbi infarktus vagy agyvérzés, magas vérnyomás), szem-, tüdő- vagy idegrendszeri panaszok, epilepszia, drog- és alkoholfüggőség, terhesség, tetániás görcs hajlam, diagnosztizált, vagy vélt pszichiátriai problémák – pánik, fóbia, depresszió, skizofrénia, pszichózis, téveszmék, borderline szindróma, bipoláris személyiségzavar stb.
Ha ilyenekkel rendelkezel, és mégis szeretnél részt venni az eseményen, akkor előtte feltétlenül konzultálj Gauranga Dassal. A szertartást Gauranga Das fogja vezetni, több vendégzenész közreműködésével. A zenészek névsorát hamarosan véglegesítjük!

Előkészületek: Lehetőleg ne fogyassz szilárd táplálékot aznap, vagy csak egy könnyű reggelit. Hozz magaddal egy üveg vizet, papírzsebkendőt, jógamatracot vagy polifoamot és takarót. Ajakápolót is hozhatsz a száj kiszáradása ellen. Matracot korlátozott számban tudunk biztosítani. Kényelmes, mozgáshoz megfelelő ruházat viselése ajánlott, vastag zoknit is érdemes felvenni, hogy az esetleges lábfázás ne vonja el a figyelmünket. A teremben cipő nélkül leszünk.

Jelentkezési határidő: február 28. Részvételi díj: 4500 Ft február 28-ig, utána 5500 Ft. Létszámkorlát: 50 fő. Jelentkezési határidő után történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. Jelentkezés és befizetés: az Atma Pest vagy Buda jógastúdióban személyesen, vagy az alábbi űrlapon. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni!

JELENTKEZÉS 

Részletek

Dátum: 2019-03-21
Időpont: 17:30 - 20:30
Összeg: 5500HUF

Helyszín

Venue Name: Bijó Rednezvényközpont
Address: Róbert Károly krt. 96-100.
Budapest, Budapest 1135 Madagaszkár

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Gauranga Das
Telefon: +36309140839
E-mail: