Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Kezdő ashtanga vinyásza jóga tanfolyam – ELHALASZTVA

április 25. 09:00 - május 10. 12:00
21000Ft

Az Ashtanga vinyásza jóga egy tradicionális, de egyben dinamikus jóga-rendszer, melyet Sri K. Pattabhi Jois indiai jógamester alkotott meg.

A gyakorlás általában öt légzésig kitartott pózok sorozatából áll, melyeket a napüdvözlet elemeire épülő vinyászákkal (átvezető mozdulatokkal) kapcsolunk össze egy mozgó meditációvá. A helyenként komolyabb kihívást jelentő ászanák és vinyászák mellett központi szerephez jut a mély, tudatos légzés, hiszen minden egyes mozdulatot a légzéssel szinkronban kell végrehajtani. Az Ashtanga rendszerében hat, fokozatosan növekvő nehézségű ászana-sorozat szerepel, melyek közül az első sorozat helyes elsajátítása is több éves rendszeres gyakorlást igényelhet.

A kezdő Ashtanga vinyásza jóga tanfolyam négy, egyenként három órás foglalkozásból áll, melynek során a résztvevők az Ashtanga-jóga első sorozatának gyakorlását ismerik meg az alapoktól kiindulva. A sorozat neve jóga-csikitszá (jógaterápia), mivel a helyesen végrehajtott gyakorlatok segítenek megszabadulni a szöveteinkben felgyülemlett méreganyagoktól és az általuk okozott betegségektől. A tanfolyam tematikája: Napüdvözlet és álló gyakorlatok; előrehajlító és csípőnyitó pózok; hátrahajlítás; fordított pózok és befejező gyakorlatok; a lótuszülés helyes végrehajtása; a vinyászák gyakorlása, helyettesítő pózok és könnyített változatok a nehezebb pózokra; módosított gyakorlás különböző betegségek, sérülések esetében; a bandhák (energetikai zárak) jelentősége és gyakorlása; a dristi (tekintet fókuszálása gyakorlás közben); a helyes légzéstechnika (uddzsájí); az Ashtanga története és elméleti háttere; jógikus életmód; a kezdő és befejező mantrák jelentése és helyes kiejtése; Mysore gyakorlás és vezetett jógaóra ismertetése; további tippek a gyakorláshoz. Oktató: Fehér Eszter.

Jelentkezési határidő: április 10. Képzési napok: április 25-26, május 9-10, naponta 9-12 óráig. Jelentkezni az részvételi díj befizetésével lehet a jelentkezési határidő időpontjáig. Részvételi díj: 21000 Ft. Az eseményre előzetes regisztráció szükséges a helyek korlátozott száma miatt. Jelentkezés az alábbi űrlapon, befizetés az Atma Center Pest és Buda jógastúdiókban vagy átutalással.

A vészhelyzet miatt stúdiónk bezárt. Az eseményt újranyitást követően tudjuk majd beiktanti. Az új időpontot amint tudjuk, közzétesszük.

JELENTKEZÉS 

Részletek

Kezdés: április 25. 09:00
Vége: május 10. 12:00
Összeg: 21000Ft
Esemény kategóriaTanfolyam

Helyszín

Venue Name: Atma Center
Address: Üllői út 6.
Budapest, 1085 Magyarország

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Atma Center
Telefon: +36309513107
E-mail:
Honlap: atmacenter.hu