Események betöltése

Indiai vegán főzőtanfolyam – a currypaszták világa

február 23. 10:00 - 16:30
15000HUF

Ricsi újra az Atma Centerben tart főzőtanfolyamot, ha nem szeretnél erről lemaradni, akkor regisztrálj minél előbb!

Következő tematikus főzőtanfolyamon a curry szószokat vesszük górcső alá. Szeretnéd tudni, hogyan készül az a sárga folyékony arany, ami pasztaként vonja be a zöldségeket és rabolta el oly sok gasztronómia rajongó szívét? Akkor itt a helyed. De nem állunk meg egynél. Megismerkedünk még a zöld, a kesudió és a fehérmák curryvel. Serpenyőben sütünk chapati kenyeret. Gözölgő basmati rizzsel, rózsavizes limonádéval kísérjük le ezeket a mennyei étkeket. Es végül egy különleges sáfrányos indiai desszerttel tesszük fel a pontot az i-re.

A menüsor vegán és gluténmentes. Tematikus főzőtanfolyamunkon egy kivétel lesz – a chapati kenyér, mely glutént fog tartalmazni, de a többi étel nem, így ha gluténérzékeny vagy, akkor is részt tudsz venni a főzőtanfolyamunkon.

Az indiai vegetáriánus és vegán konyha a világ egyik legváltozatosabb, legízletesebb és legszórakoztatóbb főzési hagyománya. A tanfolyamok során a résztvevők megismerkedhetnek a hagyományos főzési technikák és a fűszerezés alapelveivel és fogásaival, valamint a tipikus indiai fogások receptjeivel és elkészítési módjával elméletben és a gyakorlatban is. A receptek között gyakori konyhatechnikai eljárások is szerepelnek, a leggyakoribb indiai tésztafélék és édességek elkészítésének fogásai, valamint a zöldségételek és rizsek készítésének titkai. A megadott alapreceptek tetszés szerint szinte a végtelenségig variálhatók, a szezonnak, az igényeknek és a pénztárcánknak megfelelően, és segítségükkel könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges ételeket tehetünk az asztalra.

A tanfolyam nem korlátozódik az indiai konyha receptjeire, de ezeket a fogásokat megismerve az európai (magyar, olasz, stb.) konyhák étkeit is elkészíthetjük a hús és más, állati eredetű alapanyagok kihagyásával vagy helyettesítésével. A tanfolyamon elsajátíthatjuk még a táplálkozás jógáját is, vagyis azt a folyamatot, mely által az elkészített ételeket Istennek felajánlva azokat karmamentessé tehetjük. A civilizált élet a civilizált táplálkozással kezdődik, ezért semmiképpen sem érdemes kihagyni ezt a tanfolyamot, akkor is, ha komolyan gondoljuk a veganizmus, és akkor is, ha csupán egy különleges gasztronómiai élmény után áhítozunk. A tanfolyam hétvégén (1 alkalommal) zajlik. A foglalkozás alkalmával elkészült ételeket a résztvevők közösen fogyaszthatják el.

A tanfolyam során 7 fogásos indiai vegán és gluténmentes menüsort fognak közösen elkészíteni a résztvevők. Maximális létszám: 12 fő. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni! Oktató: Szépvölgyi Richárd. További információk a befizetéssel, szabad helyekkel kapcsolatban +36 30 951 3107, szakmai, menüvel kapcsolatos kérdések Szépvölgyi Richárd, +36 70 942 8073. Jelentkezési határidő: február 10. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes.
Jelentkezés és befizetés személyesen az Atma Centerben vagy átutalással az alábbi űrlapon.

JELENTKEZÉS 

Részletek

Dátum: február 23.
Időpont: 10:00 - 16:30
Összeg: 15000HUF

Helyszín

Venue Name: Atma Center
Address: Üllői út 6.
Budapest, 1085 Magyarország

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Atma Center
Telefon: +36309513107
E-mail:
Honlap: atmacenter.hu