Események betöltése

Hangterpiás Vinyasa Flow Workshop Angival és Andival

április 7. 14:00 - 17:30
4990Ft

Hangterápiás Vinyasa Flow – végig élő zenével kísérve
Herczeg Angelika Vinyásza Flow stílusú workshopjai nagy sikert arattak eddig is, és minden szintű gyakorló számára ajánlottak. Az alapos, dinamikus és minden testrészre kiterjedő ászana- és mozgáskompozíciót Szabadi Andi kíséri majd élő zenével, így a hangok világában is tehetünk egy csodálatos utazást.
A gyakorlást élő hangdrum/handpan kíséret támogatja, majd az egész folyamatot egy 30 perces relaxáció és egyben hangutazás mélyíti el, amikor megérezhetjük a tibeti hangtálak gyógyító rezgésit, az egész termet betöltő harmóniáját és megfürdőzhetünk egy szívfrekvenciás gong hangjai által gerjesztett térben. Mindemellett egyéb egzotikus hangszerek is megszólalnak. A hangszerek sokszínűségével különböző hangulatokon és tudatállapotokon mehetünk keresztül, amit akár változatos képi világ is kísér.

A jógázás alatt nagy mértékben segít minket az élő zene és a légzés ereje, átlendít a nehezebb részeken. A lényeg a folyamatosság, áramlás, belső tánc, ünneplés – önmagunk ünneplése – EGYÜTT. Az ilyen alkalmak után sokan úgy nyilatkoznak, hogy olyan pózokat is meg tudnak könnyedén csinálni, amiknek addig a közelébe se jutottak, igazából az egész gyakorlás könnyebben megy. A zene nem csupán élvezeti forrásként funkcionál, hanem segít benne maradni a flowban, a folytonos áramlásban, a légzésben, Önmagadban. Andi igyekszik követni minden rezdülésünket.

A hangszerekről bővebben:
A handpan egy különleges új generációs, speciális fém ötvözetből készült ütős hangszer. Hangja nagyon meditatív és varázslatos, csodálatos kísérője egy jóga órának, segíti az elmélyülést és gyógyítást hordoz magában. A Hang-ot 2000-ben alkotta meg egy svájci házaspár. Lényegében két öblös acéledény van speciális technológiával egymáshoz rögzítve, melynek az alsó részén kör alakú kivágást helyeztek el (Gu) basszus hangokat adva ezzel, a tetején hét vagy nyolc „Hang kört” helyeztek el a mélytől a magas hangokig. Hangja annyira kellemes és varázslatos, hogy azonnali ellazulást eredményez.

A tibeti hangtálak többdimenziós hangzással rendelkeznek, gyógyító erejüket a speciális fémötvözet rezgésének köszönhetik. Bizonyos durva energiákat, amelyeket a gondolat által teremtett negatív tudattartalmak (félelem, harag, düh, gyűlölet, gőg, hazugság stb.) keltenek, nehezen tudunk feldolgozni tudati szinten, így anyaggá sűrűsödnek a testben különböző formákban. A hangtálak a testben és a csakrákban keletkezett feszültségeket oldják fel, ennek eredményeként hasznosak bármilyen izomfeszültség, különösen a hátfájás vagy a derékfájás kezelésére, a stressz oldására, és így az álmatlanság elűzésére, a koncentráció javítására, az elengedés megkönnyítésére. Javítják az emésztést, szabályozzák a vérkeringést, mélyebbé és egyenletesebbé teszik a légzést, beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A hangtálaknak megvan az a tulajdonsága, hogy rezgései egészen mélyre hatoljanak és sejtszinten tisztítsanak, pucoljanak át minket. Sok blokk, gátlás, berögződés, ami tudatilag hozzáférhetetlen, így elérhetővé válik. A relaxáló hangutazással tisztulást hívunk elő, miközben hallhatunk kifejezetten disszonáns hangokat, amik ellenérzést keltenek, így feljöhetnek érzelmek, emlékek, különféle testérzetek, amiket épp úgy, ahogy felbukkantak a semmiből, próbáljuk tovább engedni. Utána kiadós folyadék bevitel és pihenés segíti a tisztulási folyamatot.

Időpont: 2018. Április 7, 14:30, helyszín: Atma Center Pest Jógastúdió (1085. Bp. Üllői út 6.). Részvételi díj: 3 990 Ft (elővételben), 4 990 Ft (helyszínen fizetve). Jelentkezés és befizetés a lenti űrlapon, vagy személyesen az Atma Pest és Buda jógastúdiókban, március 31-ig.

JELENTKEZÉS 

Részletek

Dátum: április 7.
Időpont: 14:00 - 17:30
Összeg: 4990Ft

Helyszín

Venue Name: Atma Center Pest
Address: Üllői út 6.
Budapest, 1085 Magyarország

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Herczeg Angelika