Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Hangterpiás Vinyasa Flow Workshop Angival és Andival

2018-04-07 14:00 - 17:30
4990Ft

Hangterápiás Vinyasa Flow – végig élő zenével kísérve
Herczeg Angelika Vinyásza Flow stílusú workshopjai nagy sikert arattak eddig is, és minden szintű gyakorló számára ajánlottak. Az alapos, dinamikus és minden testrészre kiterjedő ászana- és mozgáskompozíciót Szabadi Andi kíséri majd élő zenével, így a hangok világában is tehetünk egy csodálatos utazást.
A gyakorlást élő hangdrum/handpan kíséret támogatja, majd az egész folyamatot egy 30 perces relaxáció és egyben hangutazás mélyíti el, amikor megérezhetjük a tibeti hangtálak gyógyító rezgésit, az egész termet betöltő harmóniáját és megfürdőzhetünk egy szívfrekvenciás gong hangjai által gerjesztett térben. Mindemellett egyéb egzotikus hangszerek is megszólalnak. A hangszerek sokszínűségével különböző hangulatokon és tudatállapotokon mehetünk keresztül, amit akár változatos képi világ is kísér.

A jógázás alatt nagy mértékben segít minket az élő zene és a légzés ereje, átlendít a nehezebb részeken. A lényeg a folyamatosság, áramlás, belső tánc, ünneplés – önmagunk ünneplése – EGYÜTT. Az ilyen alkalmak után sokan úgy nyilatkoznak, hogy olyan pózokat is meg tudnak könnyedén csinálni, amiknek addig a közelébe se jutottak, igazából az egész gyakorlás könnyebben megy. A zene nem csupán élvezeti forrásként funkcionál, hanem segít benne maradni a flowban, a folytonos áramlásban, a légzésben, Önmagadban. Andi igyekszik követni minden rezdülésünket.

A hangszerekről bővebben:
A handpan egy különleges új generációs, speciális fém ötvözetből készült ütős hangszer. Hangja nagyon meditatív és varázslatos, csodálatos kísérője egy jóga órának, segíti az elmélyülést és gyógyítást hordoz magában. A Hang-ot 2000-ben alkotta meg egy svájci házaspár. Lényegében két öblös acéledény van speciális technológiával egymáshoz rögzítve, melynek az alsó részén kör alakú kivágást helyeztek el (Gu) basszus hangokat adva ezzel, a tetején hét vagy nyolc „Hang kört” helyeztek el a mélytől a magas hangokig. Hangja annyira kellemes és varázslatos, hogy azonnali ellazulást eredményez.

A tibeti hangtálak többdimenziós hangzással rendelkeznek, gyógyító erejüket a speciális fémötvözet rezgésének köszönhetik. Bizonyos durva energiákat, amelyeket a gondolat által teremtett negatív tudattartalmak (félelem, harag, düh, gyűlölet, gőg, hazugság stb.) keltenek, nehezen tudunk feldolgozni tudati szinten, így anyaggá sűrűsödnek a testben különböző formákban. A hangtálak a testben és a csakrákban keletkezett feszültségeket oldják fel, ennek eredményeként hasznosak bármilyen izomfeszültség, különösen a hátfájás vagy a derékfájás kezelésére, a stressz oldására, és így az álmatlanság elűzésére, a koncentráció javítására, az elengedés megkönnyítésére. Javítják az emésztést, szabályozzák a vérkeringést, mélyebbé és egyenletesebbé teszik a légzést, beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A hangtálaknak megvan az a tulajdonsága, hogy rezgései egészen mélyre hatoljanak és sejtszinten tisztítsanak, pucoljanak át minket. Sok blokk, gátlás, berögződés, ami tudatilag hozzáférhetetlen, így elérhetővé válik. A relaxáló hangutazással tisztulást hívunk elő, miközben hallhatunk kifejezetten disszonáns hangokat, amik ellenérzést keltenek, így feljöhetnek érzelmek, emlékek, különféle testérzetek, amiket épp úgy, ahogy felbukkantak a semmiből, próbáljuk tovább engedni. Utána kiadós folyadék bevitel és pihenés segíti a tisztulási folyamatot.

Időpont: 2018. Április 7, 14:30, helyszín: Atma Center Pest Jógastúdió (1085. Bp. Üllői út 6.). Részvételi díj: 3 990 Ft (elővételben), 4 990 Ft (helyszínen fizetve). Jelentkezés és befizetés a lenti űrlapon, vagy személyesen az Atma Pest és Buda jógastúdiókban, március 31-ig.

MINDEN HELY ELKELT! HA SZERETNÉL JELENTKEZNI, VÁRÓLISTÁRA TUDUNK TENNI. KÉRÜNK, HOGY TELEFONOS ELÉRHETŐSÉGET MINDENKÉPP ADJ MEG, HOGY HA FELSZABADUL HELY, ÉRTESÍTHESSÜNK. KÉRÜNK, HOGY AMÍG NEM JELZÜNK, HOGY BIZTOS HELYED VAN, NE FIZESD BE A DÍJAT. MEGÉRTÉSEDET KÖSZÖNJÜK!

JELENTKEZÉS 

Részletek

Dátum: 2018-04-07
Időpont: 14:00 - 17:30
Összeg: 4990Ft

Helyszín

Venue Name: Atma Center Pest
Address: Üllői út 6.
Budapest, 1085 Magyarország

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Herczeg Angelika