Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A Halhatatlanság Tava – hangterápiás jógaworkshop

2018-03-24 14:00 - 17:30
5000Ft

PREMIER az Atma Centerben! – Új workshop-sorozat veszi kezdetét, melyben kéthavonta egy-egy vendégzenésszel együtt hozzuk létre a gyógyító hangokat. Az első alkalmat vezetik: Gauranga Das (Szücs Gábor) és vendége, Ölvedi Gábor

A Hallhatatlanság Tava egy mitikus tó, mely a legendás kínai Kunlun királyság palotájában található, és az a szerencsés lélek, aki megfürdik benne, az istenekéhez hasonló hosszú életre tesz szert, megszabadul minden szenvedéstől és betegségtől. A hindu mitológiában a halhatatlanság nektárját (az amritát) a félistenek és a démonok köpülik ki a tejóceánból, de csak a félistenek ihatnak belőle. A szikh vallás fő szent helye (Amtirsar) szintén egy tó köré péült, melynek neve ugyanezt jelenti.

Különleges workshop-sorozatunkban-egy-egy zenész és hangterapeuta barátomat látom vendégül, hogy közösen létrehozzuk Nektek a Halhatatlanság Tavát a jógaggyakorlatok, gyógyító hangrezgések és a traszcendens mantrák segítségével. A workshop menete:

  1. 60 perc jóga-gyakorlás a Napüdvözlet elemeire építkevze, meditatív transz-zenével kísérve. A Napüdvözletet az életerő forrásának tekintik az indiai jógik, így annak változataival fogunk ma megismerkedni. Közben Gábor misztikus hangszereivel és énekhangjával fogja elbűvölni a Kundalinít.
  2. 90 perces gyógyító hangutazás, melynek során a megszokottnál bővebb eszközkészlettel fogjuk megidézni a halhatatlanság rezgéseit: Gong, hangtálak, tingshák, csengők, chime-ok, kalimba, nylevdob, óceándob, esőbot, csörgők, shakerek, perzsa keretdobok, tapan, doholla, sámándobok, harmónium, tuvai és tibeti torok és felhangének. A hangfürdő során a légzésünkre, a szívcsakránkra és a lelkünkre fogunk koncentrálni, és belemerülünk a gyógyító hanghullámokba.
  3. 50 perc közös mantra-éneklés, akusztikus hangszerek kíséretében. Ez alkalommal a buddhista és szanszkrit mantrák is előkerülnek, melyek ismételgetése gyógyító és spirituális hatással is jár. Hiszen a valódi halhatatlanságot úgy érhetjük el, ha megismerjük örök, lelki azonosságunkat, és lemossuk magunkról az átmeneti, hamis azonosság burkait, melyek életek millióin keresztül rakódtak a lelkünkre.

Bemutatkozás:

  • Ölvedi Gábor – Világzenei ütőhangszeres zenész, énekes. Jazz képzésem után keleti ütőhangszereken tanultam, többször jártam Törökországban és Marokkóban. Az elmúlt, több, mint 20 évben főként szakrális világzenével, népzenével és ethno-jazz zenével foglalkoztam. Szakrális dobkörök, transzdobolások szervezője vagyok; különböző kultúrák népzenéjének transzritmusait kutatom, tanulmányozzom és használom a közösségi dobolásokon.
  • Gauranga Das – jógaoktató, Balla hangterapeuta. 2006 óta foglalkozom rendszeresen a jóga oktatásával, de az ászanák és mantrák gyakorlását még 1989-ben kezdtem. A csoportos és egyéni jógaórák mellett elvonulásokat, oktatóképzéseket is tartok, valamint foglalkozom életmód-tanácsadással és hangterápiás kezeléssel is. Gondolataimat Hotashtanga.com blogomban olvashatjátok.Időpont: 2017. március 24, szomban 14-17:30, helyszín: Atma Center Pest (1085 Bp. Üllői út 6.). Részvételi díj: 4 000 Ft elővételben, 5 000 Ft a helyszínen

Jelentkezés és befizetés: az Atma Center Pest és Buda recepcióin személyesen, vagy a lenti űrlapon. Jelentkezési határidő: 2017. március 14. Eddig érvényes az elővételi kedvezmény, illetve eddig lehet lemondani a részvételt a helyek korlátozott száma miatt. Március 14 után sajnos nem tudjuk visszatéríteni a befizetett belépőket. Maximális létszám: 26 fő

JELENTKEZÉS 

Részletek

Dátum: 2018-03-24
Időpont: 14:00 - 17:30
Összeg: 5000Ft

Helyszín

Venue Name: Atma Center
Address: Üllői út 6.
Budapest, 1085 Magyarország

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Gauranga Das
Telefon: +36309140839
E-mail: