Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A Halhatatlanság Tava 2 – hangterápiás jógaworkshop

2018-05-26 14:00 - 18:00
4000HUF

Új workshop-sorozatunkbankéthavonta egy-egy vendégzenésszel együtt hozzuk létre a Halhatatlanság Tavát gyógyító hangok segítségével. A második felvonásban Gauranga Das (Szücs Gábor) vendége Balázs Gergely hegedűművész lesz.

A Halhatatlanság Tava egy mitikus tó, mely a legendás kínai Kunlun királyság palotájában található, és az a szerencsés lélek, aki megfürdik benne, az istenekéhez hasonló hosszú életre tesz szert, megszabadul minden szenvedéstől és betegségtől. A hindu mitológiában a halhatatlanság nektárját (az amritát) a félistenek és a démonok köpülik ki a tejóceánból, de csak a félistenek ihatnak belőle. A szikh vallás fő szent helye (Amtirsar) szintén egy tó köré péült, melynek neve ugyanezt jelenti.

Különleges workshop-sorozatunkban-egy-egy zenész és hangterapeuta barátomat látom vendégül, hogy közösen létrehozzuk Nektek a Halhatatlanság Tavát a jógaggyakorlatok, gyógyító hangrezgések és a traszcendens mantrák segítségével. A workshop menete:

  1. 90 perc jóga-gyakorlás a tűz elem jegyében: energizáló és izzasztó flow várható, melyben minden porcikánkat nyújtjuk és mobilizáljuk, miközben a belső tüzet élesztgetjük. Mindezt Gergő lélekhegedűjének hűsítő hangjai teszik még transzcendensebb élménnyé.
  2. 90 perces gyógyító hangutazás, melynek során a lelekhegedű mellett akusztikus hangszerekkel fogjuk megidézni a halhatatlanság rezgéseit: Gong, hangtálak, tingshák, csengők, chime-ok, kalimba, sámándob, óceándob, esőbot, csörgők, shakerek, doromb. A hangfürdő során a légzésünkre, a szívcsakránkra és a lelkünkre fogunk koncentrálni, és belemerülünk a gyógyító hanghullámokba.
  3. 50 perc közös mantra-éneklés, akusztikus hangszerek kíséretében. Ez alkalommal olyan szanszkrit mantrákat fogunk énekelni, melyek ismételgetése gyógyító és spirituális hatással is jár. Hiszen a valódi halhatatlanságot úgy érhetjük el, ha megismerjük örök, lelki azonosságunkat, és lemossuk magunkról az átmeneti, hamis azonosság burkait, melyek életek millióin keresztül rakódtak a lelkünkre.

Bemutatkozás:

Balázs Gergely

Egyetlen elektromos hegedűvel, egy loop-pedállal, egypár kiegészítő effekt pedállal és esetenként, a műsor jellegére való tekintettel kis cintányérocskák használatával adok szóló koncerteket.

A Liszt Ferenc Zeneakadémián végeztem 1995-ben.
I. helyet értem el a Boss Loop Station Világbajnokság
Kelet-európai döntőjében.
III. lettem a Boss Loop Station Világbajnokság Los-Angeles-i
döntőjén.
I. díjat kaptam az Országos Szolfézs és Népdaléneklési Versenyen.
III. helyet szereztem meg a Koncz János Országos Hegedűversenyen.

Számos izgalmas formációban játszottam hazai és nemzetközi színtéren egyaránt: szimfonikus-, barokk- és népzenei feldolgozásokat játszó együttesekben, de rock-, blues- és jazz zenekarokban is megfordultam. Első hegedűsként turnéztam a világhírű Al Di Meolával, a Jethro Tull együttessel, részt vettem Ennio Morricone nagysikerű európai turnéján.

Gauranga Das

Jógaoktató, Balla hangterapeuta. 2006 óta foglalkozom rendszeresen a jóga oktatásával, de az ászanák és mantrák gyakorlását még 1989-ben kezdtem. A csoportos és egyéni jógaórák mellett elvonulásokat, oktatóképzéseket is tartok, valamint foglalkozom életmód-tanácsadással és hangterápiás kezeléssel is. Gondolataimat Hotashtanga.com blogomban olvashatjátok.

Jelentkezés és befizetés: az Atma Center Pest és Buda recepcióin személyesen, vagy a lenti űrlapon. Jelentkezési határidő: 2018. május 15. Részvételi díj: 4000 Ft elővételben, 5000 Ft a helyszínen (amennyiben még lesz szabad hely). Eddig érvényes az elővételi kedvezmény, illetve eddig lehet lemondani a részvételt a helyek korlátozott száma miatt. Május 14 után sajnos nem tudjuk visszatéríteni a befizetett belépőket. Maximális létszám: 26 fő

JELENTKEZÉS 

 

Részletek

Dátum: 2018-05-26
Időpont: 14:00 - 18:00
Összeg: 4000HUF

Helyszín

Venue Name: Atma Center Pest
Address: Üllői út 6.
Budapest, 1085 Magyarország

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Gauranga Das
Telefon: +36309140839
E-mail: