Események betöltése
 • Ez az esemény elmúlt.

Guru Purnima – 3 órás hangutazás Gauranga + Kőrösi Gábor

július 16. 20:00 - július 17. 00:00
4500HUF

A Guru Purnima, vagyis a nyári napforduló uténi első Telihold a hindu naptár nagy ünnepeinek egyike, amikor is a Gurut, a megvilágosodott mestereket, tanítókat, a fényhozókat ünnepeljük és az ő áldásukat, oltalmukat kérjük magunkra és minden érző lényre. Ezen a napon a Telihold idején egyben holdfogyatkozás is lesz, idén a második a januári erőteljes holdfogyatkozás után. Ennek a napnak a tibeti naptár tízmilliószoros napjaihoz hasonló spirituális ereje van, ezért egy háromórás hangutazásra hívunk Téged Kőrösi Gáborral a Spirit Színházba.

A háromórás hangutazás alatt egy ősi, spirituális hangszerek segítségével létrehozott térbe hívunk meg benneteket, melyben lehetőségetek lesz utazni időben és a dimenziók között, az önismeret belső útjain csatangolni, gyógyulni és töltődni, valamint útmutatást kapni az élet nagy kérdéseiben az ősi mesterektől.

A három órás hangutazás egy mély relaxációs és terápiás hatású transzélmény, melynek során a résztvevőnek semmilyen más dolga nincs, mint kényelmesen lefeküdni, ellazulni, és természetesen lélegezni, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudattalanban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a sámándob, gong, hangtálak és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek.

Tudnivalók: A három órát fekvő helyzetben fogjuk eltölteni, 20.30 és 23:45 között. Kérlek hozz magaddal polifoamot, jógamatracot, párnát, innivalót, és érkezz kényelmes ruházatban! A hangutazás előtt felállítunk egy közös oltárat, erre hozd magaddal az általad tisztelt mesterek, tanítók, istenségek, spirituális személyiségek fényképét, kis szobrát stb. hozhatsz felajánlásképpen füstölőt, virágot, gyümölcsöket is. A holdfogyatkozás 20 órától 22:57-ig tart, a telihold pontos időpontja pedig 23:39.

A program menete:

 • 20:00 Érkezés, regisztráció.
 • 20:15 Oltár felállítása
 • 20:30 Bevezető meditáció
 • 20:45-23:45 Hangutazás fekvő helyzetben
 • 23:45-24:00 Befejezés, hazatérés.

A zenészek:

 • Kőrösi Gábor – tibeti hangtálak, kristálytálak, csőxilofon, afrikai hárfa, kínai fuvola, indián fuvola, handpan, gitár.
  Ötéves korom óta aktívan zenélek. Húros, ütős és fúvós hangszereken is játszom. Többféle zenei stílusban is kipróbáltam magam az eltelt évtizedek alatt, minden esetben az igényesség, valamint a zene, a zenésztársak és a közönség iránti alázat volt a legfontosabb érték számomra. Eddig megjelent lemezeim: Szívhang (2015), Szemed tükrében (2017).
  Mindig is foglalkoztattak az emberi lélek és test rejtelmei, és ma már meg tudom fogalmazni, hogy az útkereséseim során a belső harmónia megteremtésének lehetséges módjait kutattam. Kezdetben elsősorban az emberi kapcsolatok pszichológiája érdekelt, személyiségfejlesztő és önismereti tréningeken kerestem választ a kérdéseimre. Később egyre közelebb kerültem az alternatív segítő módszerek egyes területeihez, ezen belül elkezdtem foglalkozni – a segítő tevékenységbe integrálva zenészi tapasztalataimat is – hang- és zeneterápiával, valamint energiagyógyászattal, masszázsokkal, érintésterápiával. A hangterápiámban tibeti hangtálakat és más egzotikus hangszereket (handpan, afrikai hárfa, kínai bambuszfuvola, indián fuvola, gong, óceándob, cső xilofon, fa nyelvesdob, sansula, koshi, stb.) használok. Az egyéni hangterápiás kezelések és csoportos hangmeditációk egy szelíd eszközt biztosíthatnak számunkra, hogy kibillent testi-lelki egyensúlyunkat helyreállítsuk, segítik az öngyógyító folyamatok beindítását, a korábbi traumák által okozott blokkok elengedését. A különböző frekvencián megszólaló különleges hangszerek testünk különböző sejtjeit érintik meg, felszabadítva belőlük az elraktározott és mélyen őrzött érzéseket, érzelmeket. Külön érdekesség, hogy a hangtálak nem a megszokott módon, hanem hangszerként, vagyis harmóniák és ritmusképletek segítségével szólalnak meg.

 

 • Gauranga Das – tibeti hangtálak, didgeridoo, sámándob, óceándob, fujara, dorombok, wind gong, csörgők, harangok, chime-ok, kalimba, koshi, esőbot és tingshák.
  Jógaoktató, hangterapeuta és sámántanonc vagyok. 18 éves koromban ismerkedtem meg a jógával és a pránájámával, 19 éves koromban a meditációval és a spiritualitással. A jógaoktatás mellett megjelent az érdeklődésem a spirituális hangszerek, a hagtálak, gongok, sámándob iránt, és elkezdtem csoportos és egyéni terápiákat is tartani. A sámánizmus útján Majercsik János Oguz vezetésével indultam el.

Jelentkezni és befizetni az Atma Center Pest vagy Buda recepcióin lehet személyesen vagy telefonos egyeztetés után, illetve az alábbi űrlapon.

Jelentkezési határidő: július 5 (vagy amíg a helyek be nem telnek). Részvételi szándékodat legfeljebb eddig a dátumig mondhatod vissza, a helyek korlátozott száma miatt. Maximális létszám: 40 fő. Foglalásod az átutalás beérkezésével vagy a készpénzes befizetéssel válik teljessé, így érdemes ezt minél előbb megtenni. A befizetésig a helyed csak várólistás, részvételed nem biztosított.

JELENTKEZÉS 

Részletek

Kezdés: július 16. 20:00
Vége: július 17. 00:00
Összeg: 4500HUF

Helyszín

Venue Name: Spirit Színház
Address: Árpád fejedelem útja 3-4.
Budapest, Magyarország

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Atma Center
Telefon: +36309513107
E-mail:
Honlap: atmacenter.hu