Események betöltése

Beavatás – Jóga és Önismereti tábor

június 24. 10:00 - június 30. 18:00
60000HUF

Ezen a nyáron első alkalommal debütál a “BEAVATÁS” jóga és önismereti tábor az Atma Center és Gauranga Das szervezésében. Eddig mindig Horvátországban tartottuk jógatáborainkat, most pedig kipróbálunk egy hazai helyszínt. A Szatmár-Beregi Élményligetben lehetőségünk nyílik számos különböző szabadtéri és fedett programra, melyekkel elősegíthetjük önismereti folyamataink fejlődését, és remek hangulatban kapcsolódhatunk ki, tültődhetünk fel egy kíváló közösséget kialakítva. Eddigi jógatáborainkban is sok olyan programot szerveztünk, melynek során a természet közelében transzformálhattuk a tudatunkat, és most egy hetet szánhatunk rá az önfejlődésre, melyet a jóga és a sámánizmus eszköztáraiból vett gyakorlatokkal fogunk elmélyíteni.

Az alább közölt programok változtatásának jogát fenntartjuk, de nagy vonalakban a következőkre lehet számítani: Napi 1-2 jóga-gyakorlás (a többi program függvényében), meditációk, légzőgyakorlatok és önismereti gyakorlatok, sámángyakorlatok, sámándobos utazások, közös zenélés, éneklés, transztánc, transzlégzés, tábortűz, beszélgetések, elméleti előadások. Időbeosztás:

 • 7:00 Reggeli jóga-gyakorlás és meditáció
 • 10:00 Reggeli étkezés
 • 11-16:00 Napközbeni programok, kirándulás, próbatételek
 • 16:00 Délutáni jógagyakorlás
 • 18:00 Vacsora (estebéd)
 • 19:00 Esti és éjszakai programok

A HÉT BEAVATÁSI PRÓBATÉTEL

Olyan önismereti gyakorlatok is lesznek, melyek beavatási jellegűek, vagyis az egyes próbatételek segítenek jelentősen megváltoztatni, transzformálni az önmagunkról és a világmindenségről alkotott megértésünket és viszonyunkat a külső és belső világunkhoz. A próbatételek nem lesznek fizikailag szélsőségesen megterhelőek, illetve veszélyesek, de lehetőséget adnak, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, és elérjük a megváltozott tudatállapotokat. A beavatási gyakorlatok egyenként 3-5 órás időtartamúak lesznek.

 1. Föld elem-beavatás
  2. Víz elem-beavatás
  3. Tűz elem-beavatás
  4. Levegő elem-beavatás
  5. Fizikai test-beavatás
  6. Prána-test beavatás
  7. Mentális test-beavatás

A feladatok gyakorlati ismertetésére a helyszínen fog sor kerülni. A beavatás folyamatának és a hét spirituális beavatási fokozatnak a különböző kultúrákból származó értelmezéséről szóló elméleti előadások is lesznek, melyeket Gauranga Das fog vezetni.

Napi két bőséges vegán étkezés lesz, késő reggel, a jóga-gyakorlás és meditáció után, illetve késő délután, az esti gyakorlatok előtt. Elhelyezés: 2, 4 és 6 fős, fürdőszobás bungalókban, illetve sátrazási lehetőség is van. Aki szeretné a nomád életérzés megtapasztalásával is kibővíteni a beavatási élményeit, annak ajánljuk a sátras opciót, mely természetesen árban is olcsóbb.

Részvételi díjak: Telepes bérlet (faházban): 85000 Ft /7 nap (26 fő)
Nomád bérlet (sátorhely saját sátorral): 60000 Ft/7 nap (40 fő)

A részvételi díj magában foglalja a szállást vagy sátorhelyet, a wellness és fitness (kinti és benti medence, konditerem, sportpályák stb.) szolgáltatások igénybevételét, a részvételt az összes közösen szervezett programon és kiránduláson, illetve a napi két vegán étkezést (az érkezés és távozás napján is). A díj nem tartalmazza az oda-visszaút költségeit, melyet egyénileg kell megszervezni, valamint a fakultatív programok (kajak-kenutúra, termál-strandfürdő stb.) árát.

A szállás szolgáltatásairól és elhelyezkedéséről a https://elmenyliget.eu/ honlapon tájékozódhattok, a vízitúrákkal kapcsolatban pedig itt: http://vandorvizitura.hu/
Kirándulóhelyek: A Túr és a Tisza talákozása, Tarpa, Szatmárcseke, Túristvándi stb.

Jelentkezés és befizetés: személyesen az Atma Centerben, vagy az alábbi űrlapon. Befizetés: Jelentkezéskor 30000 Ft előleg, majd a többit a helyszínen készpénzben. Jelentkezési határidő: március 31. Lemondás esetén az előleget legkésőbb május 15-ig van lehetőségünk visszatéríteni, későbbi lemondás esetén legfejlebb névcserére van lehetőség.

JELENTKEZÉS 

Részletek

Kezdés: június 24. 10:00
Vége: június 30. 18:00
Összeg: 60000HUF

Helyszín

Venue Name: Szatmár-Beregi Élményliget
Address: Fehérgyarmat, 4900 Magyarország
+ Google Térkép

Szervezők

Organizer Name: Gauranga Das
Organizer Name: Szücs Orsolya