Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A Halhatatlanság Tava – jógaworkshop Szabadi Andival és Gaurangával

április 6. 15:00 - 18:30
5500HUF

A Halhatatlanság Tava egy mitikus tó, mely a legendás kínai Kunlun királyság palotájában található, és az a szerencsés lélek, aki megfürdik benne, az istenekéhez hasonló hosszú életre tesz szert, megszabadul minden szenvedéstől és betegségtől. A hindu mitológiában a halhatatlanság nektárját (az amritát) a félistenek és a démonok köpülik ki a tejóceánból, de csak a félistenek ihatnak belőle. A szikh vallás fő szent helye (Amritsar) szintén egy tó köré péült, melynek neve ugyanezt jelenti.

Különleges workshop-sorozatunkban ez alkalommal Szabadi Andreát, a Kaan Luum világzenei együttes zenészét látom vendégül, hogy közösen létrehozzuk Nektek a Halhatatlanság Tavát a jógagyakorlatok, gyógyító hangrezgések és a traszcendens mantrák segítségével. Andi már többször zenélt az Atma Centerben varázslatos handpanjain, fogadjátok szeretettel! A workshop menete:

  1. 90 perc jóga-gyakorlás Gauranga Das vezetésével, Szabadi Andi zenei aláfestésére. Ez alkalommal a hűsítő és relaxáló, elmélyülést segítő Csandra krama, azaz Hold-sorozatot fogjuk gyakorolni.
  2. 70 perces gyógyító hangfürdő, melynek során akusztikus hangszerekkel fogjuk megidézni a halhatatlanság rezgéseit: handpan, gong, tibeti hangtálak, tingshák, csengők, chime-ok, koshi, kalimba, sámándob, óceándob, fujara, esőbot, csörgők, shakerek, doromb. A hangfürdő során a légzésünkre, a szívcsakránkra és a lelkünkre fogunk koncentrálni, és belemerülünk a gyógyító hanghullámokba.
  3. 40 perc közös mantra-éneklés, akusztikus hangszerek kíséretében. Ez alkalommal olyan mantrákat fogunk énekelni, melyek ismételgetése gyógyító és spirituális hatással is jár. Hiszen a valódi halhatatlanságot úgy érhetjük el, ha megismerjük örök, lelki azonosságunkat, és lemossuk magunkról az átmeneti, hamis azonosság burkait, melyek életek millióin keresztül rakódtak a lelkünkre.

Bemutatkozás:

Szabadi Andrea – Gyermekkorom óta életem része a mozgás és a sport, 8 évet versenyeztem atlétaként. A jógával egy hosszabb indiai utam során találkoztam először és ekkor szereztem be az első hangtálam is. Alapvetően megoldást kerestem a csípősérülésemre. A rohamos javulás eredményeképpen pár hónappal később be tudtam váltani a nagy álmom: végigjártam a Camino de Santiago zarándok utat. A jóga és a mozgás öröme mellett a másik nagy szerelmem a zene. Ez közösen létrehozva: IMA, Ünneplés. Óriási a teremtő ereje. Egyre bátrabban lépdelek ezen az úton, hiszen megtanultam, hogy nincs olyan, hogy rossz ének hang, mindenkinek a saját hangja a leggyógyítóbb a világon. Ez idő alatt megalakult a Kaan Luum nevű zenekarom és a hangszerek világában (handpan, gitár, sansula, zeneterápiás eszközök, mint tibeti hangtálak, csengők, gong, stb.) is egyre jobban elmélyültem. Elvégeztem egy felsőfokú OKJ zenész képzést ének szakon és hangterápia tanfolyamot. Meghatározó volt számomra, amikor zenésztársammal közös zenei útra léptünk, így született meg a Kaan Luum és már 2 CD büszke szerzői vagyunk. Az egyéni és csoportos hangfürdők mellett aktívan koncertezek és idő közben tudásom elkezdtem átadni tanítványoknak.

Gauranga Das – jógaoktató, Balla hangterapeuta. 2006 óta foglalkozom rendszeresen a jóga oktatásával, de az ászanák és mantrák gyakorlását még 1989-ben kezdtem. A csoportos és egyéni jógaórák mellett elvonulásokat, oktatóképzéseket is tartok, valamint foglalkozom életmód-tanácsadással és hangterápiás kezeléssel is. A jóga és a sámánizmus szintézisét kutatom. Gondolataimat Hotashtanga.com blogomban olvashatjátok.

Jelentkezés és befizetés: az Atma Center Pest és Buda recepcióin személyesen, vagy az alábbi űrlapon. Részvételi díj: 4500 Ft elővételben, 5500 Ft a helyszínen. Az eseményre a helyedet a részvételi díj befizetésével tudod biztosítani, helyszíni fizetésre csak akkor van lehetőség, ha maradtak szabad helyek. Jelentkezési határidő: 2018. március 20. Eddig érvényes az elővételi kedvezmény, illetve eddig lehet lemondani a részvételt a helyek korlátozott száma miatt. Március 20 után sajnos nem tudjuk visszítéríteni a befizetett belépőket.

JELENTKEZÉS 

Részletek

Dátum: április 6.
Időpont: 15:00 - 18:30
Összeg: 5500HUF

Helyszín

Venue Name: Atma Center Pest
Address: Üllői út 6.
Budapest, 1085 Magyarország

+ Google Térkép

Szervező

Organizer Name: Atma Center
Telefon: +36309513107
E-mail:
Honlap: atmacenter.hu